Recent Posts

diumenge, 24 de juny del 2012

Amanida caprese "my way"


Per fiiiiiiii! Ja tinc la Kitchenaid!! Després d'un mes i mig d'espera, per fi ha arribat! I la recepta d'avui hauria de ser feta amb ella: doncs no!!! Però no us penseu que encara no l'he estrenat, eh? Que jo sóc d'aquestes que no puc esperar i ja hi he fet un pastís de formatge! Ben aviat us posaré receptes i us explicaré què és, per aquells qui no n'hagiu sentit parlar.
Després de tantes receptes de pastissos zebra (fàcil i "resultón"), angel food cake (tan especial, no?), coca de Sant Joan (bona, bona!), cinnamon rolls (=bomba calòrica, però delicioooooooosos!), galetes que riuen o d'avellanes, croissants, etc. etc., doncs toca una recepta per a l'operació bikini. Quèèèèèèèèè? Però si ja som a l'estiu i no hi som a temps, per l'operació bikini!! Bé, doncs el pànic no s'apoderi de nosaltres: ens ho agafem amb calma, fem el que podem, combinem amanidetes amb algún trosset de pastís (petit, eh?) i va que xuta, que la vida està per gaudir-la. I ara, bromes apart, us dic que ens hem de cuidar: que, com diu el Jesu, "mi cuerpo es un templo", i la nostra alimentació ha de ser variada, hem de menjar de tot però sense passar-nos, practicar una mica d'esport, i si un dia mengem més del compte a migdia ho compensem amb una amanida com la que ara us presento per sopar (bé, hauríem de canviar el formatge mozzarella per formatge fresc 0% matèria grassa, però la recepta deixaria de dir-se "caprese" i no estaria tan bona, jeje).


Ingredients (per a dues amanides):
- Dos tomàquets grans
- Mozzarella (una bola d'aquestes que van en una bosseta)
- Olivada (=paté d'oliva negra)
- Oli, sal, pebre negre
- Alfàbrega (fresca o en pols)

Preparació:
1- Comencem preparant la vinagreta: en un bol petit posem dues cullerades d'olivada. Hi afegim una mica de pebre i oli (jo el vaig afegint poc a poc i el vaig remenant, fins que quedi una textura que m'agradi per a amanir el tomàquet).
2- Tallem el tomàquet a rodanxes. Posem la primera al plat, afegim una miqueta de sal (molt poca, ja que n'anirem afegint a cada capa) i posem una rodanxa de mozzarella sobre. Repetim l'operació fins que s'acabi el tomàquet. Una altra opció és presentar el plat tallant el tomàquet com si fossin talls de meló, com també podeu veure a les fotos.
3- Amanim el tomàquet amb la vinagreta d'olivada que hem preparat. Afegim una mica d'alfàbrega "et voilà"! Fàcil, no? I deliciós!

6 comentaris:

  1. Me gusta tu invernadero con lavandas!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Se ha convertido en mi fondo preferido para mis posts...
      Besos

      Elimina
  2. Delicioso plato que me vendrá de maravilla después de unos días en Linares. Y eso que cada día me he zampado 14 km. Aquí he olvidado que mi cuerpo es un templo, snif!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No te preocupes, en cuanto llegues preparamos un Angel Food Cake de postre con la ensalada y solucionado! ;-)
      Besitos!!

      Elimina
  3. Acabo de descobrir el teu blog a través del d'Endulzando la vida
    M'encanta el que fas, em quedo per aquí :)
    un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Petit Cerise! Estic passejant pel teu blog. També m'hi quedo!
      Petons

      Elimina