Recent Posts

diumenge, 4 de març del 2012

Pastís de pasta de full amb crema i fruitaDivendres passat vaig tenir un sopar especial. Amb amics molt especials. I sí, ho heu endevinat: vaig dur les postres. Comparteixo aquí la recepta amb vosaltres, que vaig treure del llibre Las recetas de mamá i vaig adaptar la crema de pastisseria a la meva manera, per fer-la més ràpid (un altre dia us posaré la recepta de la crema original).

Ingredients:
- Un paquet de pasta de full
- Un ou
- Crema de pastisseria "ràpida"
- Fruita de temporada: maduixes, plàtan, kiwi (o la que vosaltres preferiu), llimona

Per fer la crema de pastisseria "ràpida" (en realitat no és crema de pastisseria, és un flam, però m'és igual, a mi m'encanta com queda amb els pastissos de pasta de full):
- Un sobre de flam Potax (poso la foto més avall)
- 1/2 litre de llet
- 4-6 cullerades de sucre 

Elaboració:
1- Precalentem el forn a 180ºC. Mentrestant preparem la pasta de full: tallem dos rectangles - amb una pasta de full en surten dos - i els posem sobre la safata del forn (sempre amb paper vegetal perquè no s'enganxi). Fem unes tires d'uns 2cm i cobrim els laterals, pintem la massa amb l'ou batut i la punxem bé amb una forquilla, perquè no pugi massa. Queda tal i com veieu a la foto:

 

2- Ho posem al forn (calor per baix) uns 15-20 minuts, fins que estigui daurat. 
3- Mentrestant, preparem la crema de pastisseria "ràpida": amb un sobre de fer flams i natilles de la marca Potax, seguim les instruccions per a fer el flam (necessitareu 1/2 litre de llet, de 4 a 6 cullerades de sucre i el sobre del flam Potax). Us poso la foto perquè veieu com és:


4- Netegem les fruites, les tallem a làmines i hi afegirm una mica de suc de llimona per sobre perquè no s'oxidin.
5- Posem la crema sobre la pasta de full, que haurem deixat refredar i posem a sobre la fruita. Et voilà!! Tenim un postre deliciós fet en poc menys de mitja hora!

Uhhhhhhmmmmm, que bo!!!


8 comentaris:

 1. Puedo certificar que no tan sólo tienen presencia, además estabam riquísimas y sobretodo, sobretodo, hechas con tanto cariño que eran un placer para el paladar.
  Gràcies Pili, per tots i tots ....

  ResponElimina
 2. Muchas gracias, me alegra que os gustara. Fue un placer compartir con vosotros una noche tan especial. Yo tambien felicito a quien preparó la cena: estaba todo delicioso!
  Petonet!

  ResponElimina
 3. Bones! En primer lloc presentar-me, Pili. Soc el Jordi, ex-company del teu marit, i avui, mentres esmoçavem plegats, m'ha donat una tarjeteta (ja m'havia comentat algo feia dies) del teu blog.

  Felicitar-te per la recepta (aquest cap de setmana cau segur) i per dedicar el teuu temps a compratir-la (aquesta i la resta); tot prometent anar seguint el teu blog i poder compartir alguna experiencia gastronòmica en el futur.

  Salutacions!

  ResponElimina
 4. Hola Jordi!

  Moltes gràcies per visitar el meu blog, m'alegra que t'hagi agradat!

  Ja m'expicaràs com t'ha quedat la recepta: qualsevol dubte, pregunta'm.

  Petons!

  ResponElimina
 5. Hola!
  En primer lloc presentar-me ja que he vaig trobar el teu blog per casualitat i em va agradar molt, ja en soc seguidora..
  de fet fa uns dies la meva parella tenia que dur l'esmorzar a la feina ( tradició dels divendres) i vaig decidir a fer la recepte... va quedar genial..i quina oloreta... l'unic que en comptes de ser allargat, la pasta de full era rodona...pero perfecte igualment..

  Jo tambe fa temps que tinc un blog, i penjare la recepte.. era per comentar-te que ti nombrare.

  moltes gràcies.

  ester.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Ester!
   M'alegra que et sortís bé el pastís! És igual quina forma li donis, quedarà bé de totes maneres! ;-)
   El teu blog es estertxuu.blogspot.com? És que intento accedir al teu perfil i em surt que no està disponible...
   Petons i moltes gràcies per seguir-me!

   Elimina
 6. Eis, si el meu blog es aquest que nombres.. no tenia activada l'acció de que la gent el pogues veure..ara ja esta!!!

  un peto

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ei Ester, que bé! Que tenies el teu blog amagat! He vist que has publicat la recepta, gràcies per compartir-la!!
   Petons.

   Elimina