Recent Posts

dimarts, 28 de febrer del 2012

Compota de poma


Tal i com us vaig prometre, aquí teniu la recepta de la compota de poma - molt senzilla -, per aquells qui vulgueu fer la tapa de botifarra i no heu fet mai abans compota. A més, en podeu fer de sobres i és boníssima acompanyant qualsevol tipus de carn, ja sigui a la cassola, al forn o a la planxa (a mi m'encanta amb pollastre o llom). Es conserva a la nevera perfectament almenys una setmana.

Ingredients:
- 4 pomes golden
- Una culleradeta de sucre
- Una culleradeta de mantega
- Un punt de sal

Preparació:
1- Pelem les pomes, en traiem el cor i les tallem a daus.
2- Posem un dit d'aigua en un cassó - només cal un dit -  i hi afegim els daus de poma, un punt de sal i la culleradeta de sucre. Les coem a foc mig, tapant el cassó, però sense que quedi totalment tapat.
3- Anem remenant de tant en tant. Apaguem el foc quan veiem que es van desfent, traiem la tapa i posem el foc més fort durant un o dos minuts, perquè s'evapori una mica l'aigua. En total es tarda uns 10-12 minuts.  
4- Les retirem del foc, afegim la mantega i triturem amb la batedora. La nostra compota està llesta per servir!


Notes:
- Les millors pomes per a fer compota són les més lletges (sense estar massa passades, clar). Sí, sí, de veritat, perquè segur que seran dolces!
- Jo normalment només poso una culleradeta de sucre, però dependrà de si les pomes són més o menys dolces o àcides. Jo sempre les tasto mentre les tallo...
- Calenta o freda? Doncs de les dues maneres: a l'estiu jo me la prenc freda de la nevera, i a l'hivern m'agrada escalfar-la al microones.
- Podeu fer la compota més líquida o espessa segons us agradi, deixant que s'evapori més o menys l'aigua. Igualment, el tritureu al vostre gust: a mi m'agrada que quedi ben suau i per això el trituro bé, però com dic jo sempre "pa gustos los colores"!
- Si les pomes són força dolces i a més resulta que esteu a dieta, no cal que hi poseu ni el sucre ni la mantega (però per la quantitat de puré que surt, no cal que us preocupeu gaire, que té poques calories).

4 comentaris:

  1. Ay Pili, vengo teniendo un problema con tu traductor... pero ya encontré la solución; traductor el país, copiar, pegar y traducir.
    ¡Qué pinta tiene el puré de manzana! Este lo pruebo mañana.
    Besotes guapa.
    Carlota del Río.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carlota!

      Qué extraño: cambié el traductor y éste funciona bien. El único problema es que si estás en la página principal del blog y le das a traducir, solo te traduce los títulos. Pero después, cuando entras en la receta, le dices que te lo traduzca y funciona perfectamente (acabo de probarlo ahora mismo).

      Pruébalo así y dime si te funciona, please!

      Besitos!!

      Elimina
  2. ¡Perfecto!... solucionado!!!
    Besitos.

    ResponElimina