Recent Posts

diumenge, 18 de març del 2012

"Monkey cake" o coc ràpid 1 2 3


He batejat el meu forn: es diu "Carbonet al seu aire". Em vaig comprar un termòmetre de forn i resulta que calenta uns 30 graus més del que li poses! Si et despistes un minut, ja t'ha xamuscat el que hi tens dintre... Ara sempre tinc el termòmetre dins, i sembla que estem començant fer les paus, tot i que tinc ganes de donar-li una patada un dia d'aquests (faré que sembli un accident...) i així tindré excusa per comprar-ne un de nou.


La recepta d'avui és d'aquelles que agraden a tothom: és fàcil de fer, queda boníssim i si en sobra el pots congelar. Es tracta del "coc ràpid 1 2 3" o coc de iogurt (bé, i "monkey cake" en el meu cas). El "1 2 3" fa referència al fet que utilitzem el recipient d'un iogurt per a mesurar els ingredients (1 d'oli, 2 de sucre, 3 de farina).

Ingredients:

- 1 iogurt natural o del sabor que us agradi. Jo sempre utilitzo el natural ensucrat
- 1 mesura (de iogurt) d'oli d'oliva
- 2 mesures de sucre
- 3 mesures de farina
- 3 ous
- Un sobre de llevat Royal
- Opcional: melmelada o Nutella (per omplir el coc), sucre glass

Elaboració:

1- Precalentem el forn a 180ºC.
2- En un bol posem els ous, l'oli i el sucre i ho batem.
3- En un altre recipient a banda, tamitzem la farina (=passem pel colador si no tenim tamitzador) i el llevat Royal. Ho incorporem a la mescla anterior i ho barregem tot.
4- Finalment afegim el iogurt i tornem a batre.
5- Untem amb oli o mantega un recipient apte per al forn (aquestes mesures van bé per un de rodó d'uns 22-25 cm de  diàmetre), incorporem la massa i ho coem durant uns 35-40 minuts, calor per baix.  El meu "Carbonet" amb 30-35 minuts en té de sobres...
5- Si heu decidit omplir-lo de melmelada o Nutella, espereu que refredi, el talleu per la meitat i l'unteu amb la quantitat que us agradi.

Amb melmelada de maduixa està boníssim!

Ho venen al Culinarium i en realitat és pel cafè


















 Notes:
- Podem punxar amb un escuradents per saber si està fet (si surt net, és que ja tenim el coc llest), però no ho feu abans del minut 30 o 35, ja que es desinflaria!
- Les fotos que he utilitzat són d'un coc fet amb el doble de proporcions, i el motlle medeix 20x40cm.
- Podeu imprimir alguna forma (flors, cors, micos... el que vulgueu) en una cartolina, la retalleu, la poseu sobre i empolvoreu sucre glass. 
- El podeu congelar, tallat a quadradets, i quan us en vingui de gust, el poseu directament al microones i està uhhhmmmmm, deliciós, com acabat de fer.
- Aquesta entrada va dedicada als "monkeys" companys de feina del Jesu i a ell també, clar, que és el monkey number one! 

 
I de pas aprofito per desitjar-li sort i tots els ànims del món des d'aquí per a la marató de Barcelona del proper diumenge 25 de març! Aquí el teniu corrent la mitja marató de Cambrils la setmana passada:

http://www.cincominutosdetumejoractivo.blogspot.com.es/2012/03/medio-maraton-en-cambrils.html

4 comentaris:

  1. Que bo que està!! i dic que està pq' la faig igual que tu!!! je je je. Aquest coc sempre queda bé, fàcil i ràpid. Petons guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra! Tens raó, està bonsíssim i sempre surt bé! Ja sé que molta gent ja coneix la recepta, però he pensat que igual hi havia algú en aquest món que no l'havia fet mai.

      Petonet!!

      Elimina
    2. Aquesta recepta és tot un clàssic i s'ha de publicar, ben fet. A vegades donem per sabudes coses i... no és així. Segur que ara mateix hi ha més d'un que el vol tastar. Petons guapa

      Elimina
    3. Tens raó Sandra, l'havia de publicar, jeje, és un clàssic!

      Petons!

      Elimina