Recent Posts

diumenge, 22 de juliol de 2012

"Clafoutis" de cireres


Més d'un pensarà: "una altra vegada una recepta amb nom estranger...". Doncs és que vaig buscant per la xarxa i em surten aquestes receptes i no trobo la traducció. A més, queda bé el nom així, no? Clafoutis aux cerises... jeje.

Vaig passar una tarda buscant receptes amb cireres, perquè el Jesu en va portar de Linares, amb una pintaaaaaaa... Total, que quan vaig trobar la recepta (de Cooking with Thalia) i vaig a la cuina a fer-la, el Jesu se les havia menjat quasi totes, així que no la podia fer! Vaig comprar cireres la setmana següent per fer el clafoutis i aquí el teniu.

El clafoutis és un pastís francès, que es fa amb cireres amb pinyol (però si sou molt fins us podeu entretenir a treure'ls... jo no tinc paciència). També es pot fer amb altres fruites: albercoc, préssec, poma... A mi em va agradar molt perquè no el vaig trobar gens embafador (encara que no ho sembli, jo sóc més de salat que de dolç...) i té una textura semblant al pastís de formatge. A més, és molt senzill de fer!


Ingredients (per un motlle d'uns 25cm):
- 500 gr. de cireres
- 140 gr. de farina
- 4 ous
- 190 gr. de llet (o nata líquida, que és el que jo vaig utilitzar)
- 115 gr. de sucre
- 45 gr. de mantega i una mica més per untar el motlle
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- Un pessic de sal
- Una mica de sucre glass (o normal si no en teniu)

Preparació:
1- Escalfem el forn a 180ºC. Untem el motlle amb una mica de mantega.
2-  Posem les cireres al motlle. Jo vaig posar una capa, sense posar-ne unes sobre les altres; les que no m'hi van cabre, les vaig posar en uns motlles més petits per fer pastissos individuals.
3- Desfem la mantega al microones.
4- Batem els ous amb el sucre, l'extracte de vainilla i la sal.
5- Afegim la mantega fosa i mesclem.
6- Tamisem la farina i l'afegim a la mescla anterior.
7- Afegim la llet (o nata) i ho barregem bé.
8- Posem suaument la mescla al motlle. Ho coem al forn durant uns 40 minuts o fins que en punxar amb un escuradents surti net.
9- Deixem refredar el pastís abans de posar-hi el sucre per sobre.
10- Nyam nyam!!!10 comentaris:

 1. Aquest vaig tenir la sort de provar-lo, in situ a la pink cake factory i realment està molt bo. Ja tinc ganes de fer-lo!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Àngels!! Ja em diràs com et queda. Posa una foto a l'Instagram! ;-)

   Elimina
 2. Respostes
  1. Gràcies Rafa! La Mª José em va enviar un mail. Què li vas dir que era? Una galeta? jajajaja!

   Elimina
 3. Quina pinta més estupenda!!! segur estava boníssim!!!!!!. M'encanta el motlle fucsia, una cucada!!. Jo he posat una mica el fre pq' amb tant dolç... que m'he engreixat 3 kilets!!!! aiiiiiiiii.
  Petons guapa.
  Sandra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sandra, quan publicava la recepta pensava "segur que aquest motlle li encantarà a la Sandra!".
   3 quilets per tu no són res, que estàs molt prima!
   Jo també hauré de pensar en penjar receptes més "light" (bé, les taronges de la setmana passada entren com a postre de dieta, no?)
   Petons!

   Elimina
 4. Que tens comissió amb els de Corporación Dermoestética?

  Perqué al pas que anem, acabarem tots abaconats...jejeje

  Te molt bona pinta, a veure si tinc una estona i em lio a fer-lo (aquí a casa som molt de la cirera). Que sàpiguis que et vaig seguint (ja se que el diumenge a les tantes acabes publicant sempre), primer per devoció i després per obligació (desde que la dona es va assebentar, no para de demanar-me que vagin fent receptes...).

  Que vagi be

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres Jordi, tens raó! Vinga, a partir d'ara posaré receptes més lleugeres... (no m'ho crec ni jo!).
   Pensa que aquest postre porta els nutrients bàsics: les vitamines de les cireres, els hidrats del sucre i la farina, el calci de la llet... Jajajaja! Ara bromes apart, si no et menges el pastís sencer, és més sa que galetes comprades, per exemple, bàsicament perquè són ingredients naturals (i saps quins són, vés a saber què hi posen a les galetes...). T'he convençut? jeje.
   Ah, no publico diumenge a les tantes, és que els que esteu subscrits rebeu el mail a aquella hora, però normalment publico diumenge al matí.
   Un petó i gràcies per seguir-me!!

   Elimina
  2. Ni se t'acudeixi posar receptes mes lleugeres!!! Heretge!!! jejejeje

   Elimina
  3. Jejeje, no pateixis Jordi, en posaré alguna de lleugera, però sense passar-me... L'altre dia vaig fer una amanida cèsar boníssima! Li vaig fer unes fotos i van quedar bé per publicar (ja veuràs com t'agradarà!).
   Petons!

   Elimina