Recent Posts

diumenge, 2 de juny del 2013

Papallones de pasta de full o "Com enamorar-se del nou llibre del Xavier Barriga"Dec ser l'única que encara no ha publicat la recepta de les papallones de pasta de full del Xavier Barriga... Us he de dir que aquest llibre em té totalment fascinada. Quan compro un llibre de receptes, sempre li dono un cop d'ull abans i miro quantes receptes em criden l'atenció. Si n'hi ha una de cada deu pàgines que em fa agafar ganes de fer la recepta, me'l compro. Doncs amb l'ultim llibre del Xavier Barriga em va passar una cosa que no m'havia passat mai: les volia fer totes! les hagués fet allí mateix, a la llibreria, no podia esperar... El llibre es diu Brioixeria i el podeu comprar en català o castellà, tot i que la meva opinió és que s'hauria de publicar en tots els idiomes del món...

Aquesta recepta és la mateixa que la de les orelletes, una de les primeres que vaig publicar al bloc. Són molt fàcils de fer, només necessitem dos ingredients. L'única diferència entre les orelletes i les papallones és la forma que li donem a la pasta de full.Ingredients:
- Pasta de full rectangular o quadrada
- Sucre

Elaboració:
1- Escalfem el forn a 200ºC
2- Escampem sucre abundant sobre el taulell.
3- Despleguem la pasta de full sobre el sucre i pressionem una mica amb les mans. Tornem a posar sucre per sobre la massa i passem el rodet per estirar-la una mica i enganxar bé el sucre. Podeu veure les fotografies del pas a pas al post de les orelletes.
4- Imaginem la meitat de la massa i dobleguem des dels extrems cap al centre. Pressionem una mica amb les mans.
5- Repetim l'operació anterior, tornant a doblegar.
6- Fem un últim plec i fem talls a la massa d'un centímetre i mig aproximadament.
7- Seguidament fem un tall a cada porció, sense arribar al final, com veieu a la foto:


8- Obrim les porcions i les posem a la safata del forn sobre paper vegetal de la següent manera:


9- Fem el comentari incrèdul: "Papallones? No pot ser que d'aquí surtin papallones..."
10- Enfornem les papallones a 200ºC durant uns 20-25 minuts, fins que estiguin daurades.
11- Fem el comentari: "Ostres, doncs sí que han sortit papallones!"
19 comentaris:

 1. Doncs jo no les havia vist mai aquestes papallones, m'he de posar al dia. M'encanten com sempre les fotos que fas, molt elegants!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Silvia! M'alegra que t'agradin les fotos (de vegades tinc unes batalles, jejeje).
   Petons!

   Elimina
 2. T'han quedat genials...!! A mi em passa al mateix amb el llibre germà "Pa" que em vaig comprar l'altre dia, totes les receptes són fantàstiques!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo també el tinc el del pa Sandra, i és molt xulo, però aquest encara més!
   Petons!

   Elimina
 3. Són tan fantàstiques! Un visca per Xavier Barriga i les seves papallones!

  ResponElimina
 4. ostres!! no havia pensat en fer papallones amb les palmeretes!! que xules queden! petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Menys mal que encara quedaveu uns quants que no havieu vist la recepta! ;-)
   Petons!

   Elimina
 5. A mi també em va passar el mateix! Quan llegia el llibre a la llibreria em moria de ganes d'agafar farina i posar-me mans a la massa!
  Les papallones t'han quedat moníssimes ^^ M'agrada molt com les has deixat a la foto, es veuen molt apetitoses :D

  Petonets :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Laia! Aquest llibre va ser amor a primera vista...
   Petons!

   Elimina
 6. Pili!!!! m'encanten!!!! quina cucada nena!!! aquesta recepta la copio pel blog infantil!!!!!!!!!!!!!. Tinc el llibre del pa i és molt xulo, ara hauré de mirar aquest ja ja ja.
  Molts petons guapa.
  sandra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Sandra, quina ilu!!!! M'alegra que t'agradin!
   Petons guapa!

   Elimina
 7. Una altra enamorada del llibre d'en Barriga, és genial!! i aquestes papallones t'han quedat molt bé i molt apetitoses!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hi estic enganxadíssima Eva! M'agraden tooooootes les receptes!
   Petons!

   Elimina
 8. Hola Pili, tens un blog realment preciós i molt acollidor. Tant ens agrada, que tenim un detallet per tu al nostre blog. Espero que t'agradi.
  http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/06/el-nostre-primer-premi.html

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Chus, quina il·lusió! M'alegra que us hagi agradat el meu bloc. Acabo de passar-me pel vostre i m'hi quedo!
   Petons!

   Elimina
 9. Te han quedado preciosas!!!, yo hice ayer palmeritas de chocolate y gustaron muchisimo en casa, me han dado ganas de comprar el libro de Xavier,visto lo visto...me quedo por aquí para no perderme nada de estas cosas tan ricas que preparas

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracias Mara! El libro de Xavier te lo tienes que comprar, te encantará!
   Acabo de pasarme por tu blog... y allí me quedo también!
   Besos!

   Elimina