Recent Posts

dijous, 18 d’agost del 2016

Gelat de vainilla


No me'n puc avenir de com passa el temps... Han passat 11 mesos des de l'última recepta que vaig publicar! I si em descuido, us faig fer aquest gelat de vainilla en ple mes de gener... Tot i que sé que per alguns no suposa cap problema, en conec a més d'un disposat a menjar gelat a qualsevol època de l'any...

Aquesta recepta és del llibre de la Sandra Mangas Polos y Helados, modificant una mica la quantitat de sucre (de fet, he fet una mescla de la recepta de la Sandra i les instruccions de la meva màquina per a fer gelats). D'ella també són aquests Ossets de pa tan "monos" que vaig publicar ara farà 3 anys (ja us deia que passa el temps molt ràpid!.


Aquesta recepta es pot fer amb l'ajuda d'una màquina per a fer gelats o utilitzant unes barnilles elèctriques. Jo vaig utilitzar l'accessori que té la Kitchenaid, però podeu aconseguir una màquina per a fer gelats a qualsevol botiga d'electrodomèstics per uns 30 € (i la del Lidl només costa 20 €). Si us agraden molt els gelats, val la pena la inversió, que és poca, perquè queden espectaculars, com de gelateria.

Heu de tenir en compte que per a preparar aquest gelat necessiteu tres dies (però tranquils, que es prepara en un moment): el primer dia preparem la mescla, que guardarem a la nevera, l'endemà la posarem a la màquina de fer gelats i finalment la guardarem al congelador 24 hores més fins a poder consumir el gelat.

Ingredients:

- 500 ml. de llet
- 500 ml. de nata per a muntar
- 220 gr. de sucre*
- Dues beines de vainilla
- 6 rovells d'ou

* La recepta de la Sandra Mangas era amb 250 ml de llet, 250 ml de nata, 150 gr. de sucre, una beina de vainilla i 3 rovells. He duplicat la quantitat de tots els ingredients per fer més gelat, però no  la quantitat de sucre, perquè la primera vegada que el vaig fer el vaig trobar massa dolç. Heu de tenir en compte, també, la capacitat de la vostra màquina (ho posarà a les instruccions).


Elaboració:

1- En un cassó, posem a bullir la llet, la nata, el sucre i la beina de vainilla. Quan bulli, ho apartem del foc, traiem la beina de vainilla, l'obrim longitudinalment i rasquem les llavors amb un ganivet, incorporant-les a la mescla.

2- En un bol, batem molt bé els rovells d'ou. Hi afegim la mescla anterior, molt a poc a poc i sense deixar de remenar perquè no quallin els rovells. Quan està tot incorporat, ho tornem a posar al foc i seguim remenant uns minuts fins que la mescla es faci una mica més espessa.

3- Seguidament posem el cassó en un bol amb aigua freda i glaçons, per refredar la mescla ràpidament, anant amb compte que no entri aigua dins la mescla. Després posarem la mescla en un recipient hermètic i el guardarem a la nevera fins l'endemà.

4- Si tenim màquina per a fer gelats: hi posem la mescla segons indiquin les instruccions (en el meu cas, uns 15 minuts). 

5- Si no tenim màquina per a fer gelats: posem la mescla en un recipient hermètic al congelador. Durant les 2 o 3 primeres hores de congelació, la traiem cada mitja hora i la batem amb unes barnilles (o una forquilla). Fet així no us puc dir com és el resultat, ja que no ho he provat mai.

6- Guardem el gelat en un recipient hermètic al congelador almenys 24 hores. El traurem uns 5 minuts abans de consumir.



3 comentaris:

  1. Tardis el que tardis, esperarem les teves receptes amb delit! Aquest gelat pinta genial!!!! I com sempre, les fotos molt xules i cuidades! Petonarros i bon estiu!

    ResponElimina
  2. Piliiii!!! on estaves nena??? esperoq eu tot genial i que estigueu tots bé. Me'n alegro molt de veure't. a mi tb hem cosa publicar amb constància... és molta dedicació i temps... just el que hem falta.
    El gelat té un aspecte increïble i les fotos molt boniques. Espero veure't més sovint.
    Una abraçada ben forta!
    Sandra.

    ResponElimina