Recent Posts

diumenge, 2 de febrer del 2014

Cuscús de verdures


Que bo és el cuscús!!!

La veritat és que no en faig gaire sovint, però no sé per què... crec que és perquè no me'n recordo que en tinc a l'armari... Si no n'heu fet mai, us recomano que el tasteu, perquè es prepara molt ràpid i és ideal com acompanyament de pollastre o qualsevol altres tipus de carn. Jo normalment el faig com a plat únic acompanyat de pollastre.

Les mides que us poso són aproximades: podeu posar les verdures que tingueu a casa, podeu posar o no la pastilla de brou, el podeu fer amb verdures com us el presento en aquesta recepta (que és de la meva germana Emma, que és molt bona cuinera!) o sense verdures... cadascú ho prepara d'una manera diferent.

Amb el pollastre a l'ast...

Ingredients (per a quatre persones):

- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 pebrot vermell (o mig vermell i mig verd)
 - 400 g de cuscús
- 500 g d'aigua*
- 1 pastilla de brou de carn (Avecrem)
- Oli, sal
- Curri en pols
- Mantega (opcional, en aquesta recepta no en poso)

* En teoria es posa la mateixa quantitat d'aigua que de cuscús, però és millor tenir-ne una mica més per si us queda massa espès i el voleu aclarir.

Les quantitats de les verdures són aproximades, podeu posar més ceba, menys pastanaga... com us agradi més.

Elaboració:

1-  Tallem les verdures a trossos petits, tal com veieu a la imatge inferior. Posem un raig d'oli en una paella i sofregim, afegint una mica de sal i curri.

2- Mentrestant, posem l'aigua a bullir amb la pastilla d'Avecrem.


3- Quan la verdura estigui cuita, afegim l'aigua bullint (no tota, guardeu-ne un amica). Seguidament afegim el cuscús, apaguem el foc i remenem. Tapem la cassola i deixem reposar uns 3 minuts (o el temps que indiqui el fabricant).


4- Veureu que l'aigua s'absorbeix molt ràpid. Passats els tres minuts, si veiem que ens ha quedat massa espès, tornem a encendre el foc, afegim una mica més aigua i l'apaguem quan s'hagi consumit.

5- Emma (missatge directe a la meva germana): quan ens convidaràs ara a tastar l'arròs que feu amb aquella arrossera tan xula que us van portar els reis??? Ja portaré jo les postres, jejejeje!!


4 comentaris:

  1. A mi el cous-cous, amb verdures, pollastre...el que sigui, m'encanta...i amb ceba confitada, el trobo deliciós! Aquest teu t'ha quedat genial! Petons!

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanta el cuscús. Aquest té molt bona pinta, em sembla que sento l'olor des d'aquí ;)

    ResponElimina
  3. A mi em passa com a tu: no en faig sovint, potser perquè no tinc varietat de receptes. Aquesta que proposes em sembla molt sana, senzilla I saborosa, de manera que m'animaré a fer-la. Petons.

    ResponElimina
  4. Ohh m'encanta!! doncs jo en feia molt sovint i ara fa uns mesos que no!! que bé que m'ho hagis recordat, vaig directa a l'armari a mirar si en tinc i me'l preparo per demà a dinar!! petons!

    ResponElimina