Recent Posts

dissabte, 14 de juliol del 2012

Cuinant amb Ferran Adrià: taronges amb mel, oli d'oliva i sal



Què més voldria jo que cuinar amb el Ferran Adrià... Però si faig una recepta del seu llibre és com si me l'estigués ensenyant ell, no? (vinga, imaginació, no em traieu la il·lusió!).
Ja sé què esteu pensant: que no és temps de taronges. Ja ho sé, si és temps de cireres i no de taronges! (aviat posaré la recepta del clafoutis de cireres...). Però és que avui he vist aquesta recepta mirant el llibre de Sant Jordi d'aquest any (El menjar de la família, del Ferran Adrià) i com que em quedaven dos o tres taronges a la nevera, ho he preparat per berenar. La veritat, es prepara en un moment i queda força bo (i això que les taronges ja no tenien gaire gust...).
Pel que fa al llibre, m'encanta, em va sorprendre positivament: jo pensava que parlaria d'esferificacions i deconstruccions (i a mi no m'agraden les coses massa estrafolàries del tipus "xupito" de pa amb tomàquet... per mi el pa amb tomàquet és això: pa i tomàquet!), però va resultar que no,  que són receptes de plats relativament senzills, uns més elaborats que altres, i dona molts trucs per conservar el menjar, comprar, guardar i planificar-nos. A més, està estructurat amb menús de tres plats, i et posa tot el que necessites si els vols fer tots tres o per separat, amb fotografies del pas a pas.


Ingredients (per a 2 persones):
- 2 taronges
- 2 cullerades de mel
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge
- 3 caramels de mel durs (jo no entenia, i he utilitzat una piruleta que em van regalar ahir a la perruqueria, jeje)
- Unes quantes escates de sal


Preparació:
1- Pelem les taronges i les tallem a rodanxes de mig centímetre aproximadament. Les posem en un plat.
2- Amanim les taronges amb la mel, l'oli i les escates de sal.
3- Posem els caramels (o la piruleta) entre dos papers de forn i els aixafem amb un corró o un estri que ens serveixi per esmicolar-los. Els escampem sobre la taronja... et voilà!
4- Que senzill és cuinar com el Ferran Adrià, no trobeu? ;-)


2 comentaris:

  1. El meu pare acosuma a menjar-se-les així!!! mite'l ell, ni que tingués el llibre ja ja ja!!!. Jo no soc gaire amant de les taronges però tenen molt bona pinta. I aquest llibre, que tal Pili??? el vaig veure l'altre dia...
    Petons guapa.
    Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, que innovador el teu pare Sandra!! jajaja!
      El llibre del Ferran Adrià m'agrada molt, està molt ben estructurat i les receptes no són complicades. Hi ha fotografies del pas a pas i les explicacions estan molt bé. Te'l recomano!
      Petonet!

      Elimina