Recent Posts

diumenge, 17 de març del 2013

Cuinant amb Ferran Adrià: truita de patates xipsAvui vull dedicar aquest post al Jesu i la Patri: mentre es publica, ells estan corrent la marató de Barcelona... paraules majors! 42 kilòmetres de cursa, 19.000 corredors i un ambientàs que posa la pell de gallina. Avui els dedico aquesta entrada pel seu valor, per l'esforç, la dedicació i les ganes de superar-se a si mateixos. L'Àlex (l'home de la Patri) i jo tenim la part fàcil: ara marxem per animar-los i veure'ls arribar a la meta, segur que m'emociono igual que l'any passat, quan van córrer el Jesu i el Dani.
Jesu i Patri, sou uns cracks: run like hell!!!

Ja sé que molts coneixereu aquesta recepta des de fa molt de temps, però jo no l'havia provat mai fins que em vaig comprar el llibre del Ferran Adrià. Si esteu avorrits de la truita francesa però no teniu temps de fer una truita de patates normal, doncs feu aquesta: veureu com us sorprèn el sabor: evidentment no és com una truita de patates, però el sabor recorda molt... amb la diferència que tardareu 2 minuts en fer-la... Això sí, és molt important el tipus de patates xip que hi poseu. I aquí és on jo, que tinc un màster en patates de bossa (jajaja! és que m'agraden molt, que sóc de salat... patates, pernil salat, espagueti carbonara, no hi ha res millor!), us puc ajudar: queda millor amb patates que siguin gruixudes. Les meves preferides són les de la marca Santa Ana.

Ingredients (per una truita individual):
- 1 o dos ous
- Un grapat de patates de bossa
- Oli d'oliva
- Sal

Elaboració:
1- Procedim com si anéssim a fer una complicadíssima truita a la francesa: posem un rajolí d'oli a escalfar en una paella, batem els ous i els incorporem a la paella.
2- Seguidament posem un grapat de patates xip, que haurem trencat una mica amb els dits. Quan l'ou estigui cuit per la part de baix, li donem la volta a la truita (jo ho faig així perquè utilitzo una paella d'aquestes tan petites per fer ous individuals) o bé dobleguem la truita com fem normalment.
3- Si hem fet un pa casolà amb la panificadora com el que veieu a les fotos ;-), el suquem amb tomàquet i ens ho mengem, gaudint de nou d'un fantàstic àpat fàcil i bo!
4- Qui diu que cuinar és difícil?


13 comentaris:

 1. Jo també tinc aquest llibre, ..... ohhhh, estupendes receptes.
  he cuinat la truita i està genial.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó Lolines, les receptes són genials. Acabo de fer crema catalana i el meu marit m'ha dit que estava boníssima (i això que no li agrada, però diu que aquesta està deliciosa!).
   Petons!

   Elimina
 2. Molt bona!!! però com a tarragonina t'estiro de les orelles (amb carinyo, no calia buscar l'Adrià) perque aquesta truita la fa moooolt bé fa temps el Sr. Boada. Si un dia tens oportunitat no te la perdis!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jajajajaja! Ara et confesso una cosa Silvia: no he estat mai al Boada! N'he sentit a parlar molt, però no hi he anat mai... M'ho apunto, a veure si hi vaig un dia i li demano ;-)
   Petons!

   Elimina
 3. Gracias por dedicarnos este post! Sin ti sería imposible intentar muchas de las cosas que hago. Gracias por tus recetas! Eres una crack en todo lo que haces! Enhorabuena!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracias a tí por tu apoyo en todo lo que hago. Yo no hubiera empezado a correr si no hubiera sido por tí. Y las recetas... siempre te toca probarlas a tí antes que nadie, jeje. Eres un monkey runner! ;-)

   Elimina
 4. Eeei Pili! com t'estima el teu Jesús ja ja ja!!! enhorabona per ell i per la magnífica cursa, deu ser molt emocionant...
  La primera vegada que vaig veure questa recepta vaig al·lucinar ji ji ji, no vaig tardar gaire en fer-la!!!
  Petons, Sandra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jejeje, la veritat és que sí...
   A mi em va passar igual amb la recepta, de seguida la vaig fer!
   Petons!

   Elimina
 5. Jo també tinc el llibre i conec la recepta, però encara no l´he feta i això que em tempta molt...veient la teva, amb aquest aspecte de ser deliciosa crec que m´animaré aquest cap de setmana ;)
  Petons, Maria José

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies pel teu comentari Mª José! Ja veuràs com t'encantarà la recepta!
   M'he passat pel teu blog i m'encanta, per allí em quedo!
   Petons!

   Elimina
 6. Jo recorro a aquesta cuina sovint... i saps què hi vaig posar l'última vegada? Una mica de ceba fregida d'aquella tipus IKEA, també hi donava un toc genial! jejeje
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres Sandra, quina bona idea! Precisament en tinc de ceba d'aquesta, la compro al Mercadona. La propera vegada que la faci en posaré!
   Petons!

   Elimina
 7. Avui es dóna la feliç casualitat de:
  -tenir patates xips esmicolades.
  -tenir ous per cuinar.
  -no tenir ganes de cuinar més de 5 minuts (més important).

  Així que provaré la recepta!

  ResponElimina