Recent Posts

diumenge, 19 de maig del 2013

Wonton farcit de maduixes i nata


En aquesta foto no es veu, però sí a la següent: hi ha quatre "pastissets" de wonton. Doncs tot just vaig acabar les fotos, me'ls vaig cruspir els quatre, i sense remordiments, jejeje. I és que estan........ irresistibles!!! (i això que vaig utilitzar nata de pot i ja s'estava desfent, que era un dia de caloreta...). He arribat a la conclusió que m'encanten les coses cruixents: les patates de bossa, el moresc fregit (=quicos), la pasta de full... i el wonton!!!... Tot i que, ben pensat, igual no m'agraden totes les coses cruixents: no tinc cap mena d'intenció de tastar els insectes, que ara diuen que els de la FAO (l'organització de les Nacions Unides per a l'alimentació i l'agricultura) ens volen fer menjar abelles, paneroles, formigues, grills i llagostes, que es veu que porten moltes proteïnes. Diuen que "menjar escarabats és sostenible, barat i nutritiu". Andaaaaaaaa, digueu-me maniàtica, però amb mi ho porten més clar que l'aigua. Amb tots els meus respectes: a otro perro con ese hueso!! O, com diria el Risitas: "A mi no me la dan!", jajaja!

Canviant de tema, que això dels bitxos em fa una mica de mania... HEU DE TASTAR AQUEST WONTON!!!! Sobretot abans de que s'acabi la temporada de maduixes, que avui dia en podem menjar tot l'any, però la veritat, menjar-te maduixes al mes de novembre amb un gust més de llimona que fa que se't posin els pèls de punta de l'angúnia que t'agafa... millor que no. Vaig treure la recepta de la Sònia de l'Exquisit, que té unes propostes boníssimes al seu bloc. Però el dia que la vaig fer no tenia mascarpone, així que vaig farcir-los amb nata muntada, en plan "cutre" a més, perquè era de pot (i com veieu a les fotos, ja s'estava desfent)... i estan deliciooooooosos!!

És molt cruixent... i aquest toc de canyella el fa irresistible!

Ingredients (12 unitats):
- 9 làmines de wonton descongelades*
- 2 cullerades soperes de sucre glass
- 1/2 cullerada de postre de canyella en pols
- 25 gr. de mantega desfeta
- 125 gr de maduixes
- Sucre glass per decorar

Ingredients per al farcit de nata:
- Nata muntada (aquesta és la versió "avui-no-tinc-ganes-de-currar") o nata per muntar. Elemental, estimat Watson, és un farcit de nata...

Ingredients per a la crema de mascarpone (si decidiu farcir-los amb aquesta enlloc de la nata):
- 1 rovell
- 1 clara
- 1/2 cullerada de cafè de sucre vainillat (veure notes al final del post)
- 25 gr. de sucre
- 250 gr. de mascarpone

* Les làmines de wonton les vaig comprar en un supermercat xinès que hi ha al Carrer Mallorca de Tarragona. Es troben en botigues de productes asiàtics i normalment es venen congelades. Justament aquesta setmana la Sònia i la Neus han publicat una entrada al seu blog Pienso... luego cocino.



Elaboració:
1- Escalfem el forn a 200ºC
2- Mesclem el sucre amb la canyella en un plat o un bol.
3- Tallem les làmines de wonton a quarts, perquè quedin més o menys de la mida de les maduixes i ens càpiguen a la boca d'una bona mossegada, jajaja! Les pintem amb la mantega, que haurem desfet al microones (jo només les pinto per un costat).
4- Arrebossem les làmines a la mescla de sucre i canyella. Les posem sobre la safata del forn, sobre paper vegetal.
5- Coem les làmines durant uns 3-4 minuts (compte que no se us cremin, que es couen molt ràpid!). Les deixem refredar sobre una reixa.
6- Netegem les maduixes i les tallem a rodanxes.
7- Si hem decidit farcir-les amb nata, disposem les làmines i muntem el "pastisset" posant-hi la nata, a sobre un tall de maduixa, una mica més de nata per enganxar-hi el següent wonton i repetim.
8- Si hem decidit fer la crema de mascarpone, batem la clara a punt de neu amb una cullerada sopera de sucre i el sucre vainillat. Batem el mascarpone amb el rovell i finalment mesclem aquests amb la clara (amb una espàtula de silicona).
9- Empolvorem amb sucre glas i gaudim del crunch crunch!!!

Notes:
- Si no teniu sucre vainillat (el venen a qualsevol supermercat), podeu posar-hi una mica d'extracte de vainilla.
- Si no teniu extracte de vainilla... aneu a comprar-ne! Jo en poso a gairebé toooooooots els pastissos.

10 comentaris:

  1. Wow! Es una receta que entra por la vista!! Riquisima!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Provaré les làmines de wontom d'immediat! Semblen delicioses! I quin postre i quines fotos més vistoses!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És d'aquells postres que entren per la vista Mònica!
      Petons!

      Elimina
  3. quina pinta aquest recepta!!! super facil i vistos com ell sol! apuntadissim que queda! petons

    ResponElimina
  4. Hola Pili, passat a recollir una coseta pel meu bloc...
    http://graelladesucre.blogspot.com.es/2013/05/premis-i-mes-premis.html

    ResponElimina
  5. No havia vist mai aquestes llàmines wonton... qualsevol dia és bo per descobrir! ja ja ja ja ja. De cutre res nena! t'ha quedat moníssim de la muerte ja ja ja ja.
    Petons guapa.
    Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé... la nata una mica fosa, jajaja! És que feia calor aquell dia...
      Petons guapa!

      Elimina