Recent Posts

diumenge, 20 de gener del 2013

Hummus



Heu tastat mai l'hummus? És un plat àrab fet de cigrons i fins fa no gaire era més aviat desconegut aquí, però avui en dia es pot trobar fins i tot als supermercats. L'avantatge que té fer-lo a casa és que si compreu cigrons de qualitat, us quedarà boníssim. A més, el podeu preparar el dia abans (sempre s'agraeix quan hi ha convidats a casa). I sí, aquesta també és una recepta molt fàcil de fer!

La recepta l'he tret del Javi Recetas, que segueixo des de ja fa força temps. Fa sempre uns plats fantàstics i molt ben explicats.



Ingredients (per a 6-8 persones):

Per l'hummus:
- Un pot de 400gr. de cigrons
- 2 c/s* de tahini (teniu la recepta més avall)
- 1 gra d'all
- 1/3 de c/p* de sal
- 1/2 c/p de comí en pols
- El suc de mitja llimona
- 1/2 got d'aigua
Per decorar:
- Una miqueta de pebre vermell dolç
- Una miqueta d'oli d'oliva
- Julivert (opcional)
- Per "sucar": Doritos, pa de pita, pastanaga, cogombre...

Amb aquestes quantitats us sortirà un hummus suau. Si el voleu més amb un sabor més fort hi podeu posar més espècies (he vist alguna recepta que diu 2 c/p de comí i a més una c/p de canyella i una mica de coriandre). És qüestió d'anar provant i trobar-li el punt que més ens agradi.

Per la salsa tahini:
- 2 c/s de sèsam
- 4 c/s d'oli d'oliva
- Un pessic de sal

* c/s Cullerada Sopera; c/p Culleradeta de postre

Elaboració:

Preparem primer el tahini:
1- Rentem les llavors de sèsam amb aigua i les escorrem. Seguidament les posem en una paella gran (sense oli) i les torrem a foc mig-alt durant uns 5 minuts, fins que es torrin una miqueta. Aquest pas es fa si el sèsam no està torrat; en cas que ho estigui, ens saltem aquest pas (elemental, estimat Watson).

Com podeu veure, quan els torrem el color no canvia gaire 

2- Un cop s'hagi refredat, les posem en una picadora, afegim l'oli i el pessic de sal i triturem fins aconseguir una pasta més o menys llisa. Ja tenim el tahini preparat!

Anem amb l'hummus:
1- Posem els cigrons en un colador i els rentem amb aigua. Un cop estiguin escorreguts en reservem una cullerada per decorar (opcional).
2- Posem al got de la batedora els cigrons amb la resta d'ingredients (excepte l'aigua): l'all pelat, la sal, el comí, el suc de llimona i la salsa tahini.
3- Batem bé i anem afegint l'aigua poc a poc, fins que quedi una pasta cremosa (la textura ha de ser similar al guacamole).
4- Servim en un bol o plat, pressionant amb una cullera fent moviments circulars perquè quedi bonic.
5- Decorem amb el pebre vermell dolç i un rajolí d'oli. Si hem recordat guardar uns quants cigrons, els posem per sobre.
6- L'hummus el podem servir acompanyat d'uns "Doritos" que serviran de cullera per sucar, o bé amb pa de pita. O la versió "light", amb cogombre tallat en forma de bastonets. Vosaltres trieu!
7- Nyam, nyam!!!

4 comentaris:

  1. Mmmmm que rico Pili!! et pots creure que no l'he fet ni probat mai... la meva companya de feina es fa un far de fer-ho diu que està bonissim! tb' està aficionada al hummus de remolatxa que encara és més bo... no se... hauré de provar-ho.
    M'encanta la fotografia, t'ha quedat estupenda!!!
    Ah! gràcies per haver vingut a visitar el blog de receptes infantils!!!
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra, jo tampoc l'havia fet mai (i tastat potser tampoc), però un dia vaig anar a casa de la meva germana, el vaig provar i em va encantar...
      M'alegra que t'agradin les fotos. I felicitats pel teu nou blog! (segueixo pensant que no sé d'on treus el temps...).
      Petons!

      Elimina
    2. JA JA JA JA!!! Pili mira quin ahora és i en ves de dormir i descansar, que ja hem toca ji ji, estic pujant una recepta al blog infantil. Que per cert, encara que sigui per a peques crec que et pot agradar mmmmmm a mi m'encanta!!! està molt booooooooo ji ji ji.
      Bé he de reconèixer que tb' estic mirant... la gala dels 40 principals ja ja ja!!!
      Petons guapa.
      Sandra.

      Elimina