Recent Posts

diumenge, 27 de gener del 2013

Empanada gallega de carn i poma



Abans de començar: heu vist la nova secció "Índex per fotos" que he afegit a la capçalera del blog? (just damunt de les fotografies en miniatura de les últimes receptes). Us recomano donar-hi un cop d'ull, resulta una manera molt senzilla de buscar receptes (per allò que diuen que el menjar entra per la vista, jeje). Espero que us sigui útil!

Em falten dies per provar de fer tantes receptes com m'agradaria... I aquesta és una que feia temps tenia ganes de fer, des que la vaig veure al blog de Kanela y Limón. La vaig fer un dia d'aquestes festes de Nadal (sembla que faci tant de temps, no?) i va triomfar totalment! A més, en va sobrar una miqueta i ens la vam cruspir l'endemà, que estava tant o més bona encara. Dimecres ve una colla d'amics a casa a veure el futbol (Barça-Madrid, copa del rei, pels qui aneu despistats...), i estic pensant en tornar-la a fer.



Ingredients:
- Dues masses d'empanada (les podeu trobar al supermercat, jo les vaig comprar de La Cocinera) o bé podeu elaborar la massa vosaltres mateixos: Kanela y Limón us diu com fer-la (jo ho provaré la propera vegada)
- 3 cebes
- Un pebrot vermell
- 4 dents d'all
- Un tomàquet madur
- Mig got de vi blanc (jo hi vaig posar mistela)
- 400 gr. de carn picada (vedella i porc)
- Una poma
- Oli d'oliva, sal, pebre
- Pebre vermell dolç
- Un ou per pintar

Elaboració:
1- Posem a escalfar una cassola amb un bon raig (tampoc ens passem, eh?) d'oli. Hi afegim les cebes, 2 dents l'all i el pebrot vermell, tot tallat ben petit, i ho sofregim. Quan comença a estar fet, afegim el tomàquet, sense la pell, també tallat ben petit.
2- Quan veiem que el tomàquet s'ha desfet, afegim el pebre dolç i el mig got de vi. Posem sal i ho deixem coure un parell de minuts més. Retirem la cassola del foc i reservem.
3- Ara preparem la carn: la posem en un bol, hi afegim els altres dos grans d'all ben picats i salpebrem. Ho mesclem bé amb les mans o una forquilla perquè quedi tot ben integrat.
4- Opcional: jo aquí vaig saltejar una mica la carn en una paella (Kanela y Limón la posa directament a l'empanada crua) i la vaig reservar igual que vaig fer amb la ceba.
5- Muntem l'empanada: ho podem fer posant directament la massa sobre paper vegetal a la safata del forn (jo ho vaig fer així) o utilitzar un motlle. Al vostre gust!
6- Una vegada tenim la massa preparada, hi repartim per sobre el sofregit de ceba que tenim reservat (vigileu si té líquid i eviteu posar-lo, perquè se us estovaria la massa).
7- Repartim la carn per sobre del sofregit i seguidament hi afegim la poma tallada a bocins.



8- Posem l'altra massa a sobre, de la qual n'haurem retallat una mica per fer la decoració. Posem unes tires fines per decorar i la tanquem pressionant per la vora amb els dits.
9- Fem un foradet al centre de l'empanada (així evitarem que s'infli i exploti dins el forn, jajaja). Posem una tira de massa al voltant del forat.
10- Pintem l'empanada amb ou batut.



11- Posem l'empanada al forn, que haurem escalfat a 200ºC. La coem durant uns 30 o 40 minuts (fins que veiem que està daurada). Jo poso calor només per baix i encenc el de dalt només al final, si veig que no queda prou daurada.
12- Gaudim de la nostra empanada... i de l'èxit (que no se us pugi al cap! jeje).


5 comentaris:

  1. Una capçalera molt bonica i una empanada bonísima.

    ResponElimina
  2. Guuuau quina pinta Pili!!! veig que al final t'has animat a fer una empanada... JA ERA HORA NENA!!! ja ja ja ja.
    Ja m'explicaràs com has posat l'índex nou, m'encanta!!!!
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis t'ensenyo això de l'índex per foto Sandra, però haurà de ser amb un cafè, perquè és una mica liat... No és difícil, però és entretingut i a més has de modificar l'html. Quan vulguis, ja ho saps!
      Petons guapa!

      Elimina
    2. OK!!!!!!! accepto aquest café encantada.
      Petonets.

      Elimina