Recent Posts

diumenge, 28 d’abril del 2013

Braç de gitano salatAvui fa un dia per quedar-se a casa i posar el forn en marxa: plou, fa fred (com pot ser? 8ºC i estem a punt d'entrar al maig!!) i ve de gust cuinar alguna cosa calenta... Doncs per portar la contrària, jo publico una recepta freda, jejeje. Però sí que me n'aniré ara a la cuina a preparar alguna cosa al forn, uns scones, galetes, o un pastís d'espaguetis gratinats... uhhhhmmm!

Aquest braç de gitano és ideal per quan teniu convidats a casa, ja que el podeu preparar el dia abans i el guardeu a la nevera. És perfecte per preparar-lo ara que ve el bon temps és ideal (tot i que jo el faig també a l'hivern i no li fem cap lleig!).

Ingredients:
- 1kg. de patates
- Formatge Philadelphia o similar - jo en vaig utilitzar un a les fines herbes
- Pernil dolç
- Pebrot del piquillo a tires
- Tonyina
- Olives farcides d'anxova
- Maionesa
- Sal, pebre
- Per decorar: tomàquets xerri, enciam, magrana...Elaboració:
1- Bullim les patates amb la pell. No recordo el temps exacte perquè sempre ho faig a ull: quan punxem amb una forquilla estiguin toves, és que ja estan (crec que uns 45 minuts aproximadament).
2- Triturem la patata: jo ho vaig fer amb un passapuré, però si no en teniu podeu fer-ho amb una forquilla (haureu de treballar més...). Afegim sal i pebre.
3- Ara hem d'estirar la massa amb un corró: posem un tros de paper film sobre el taulell, hi posem la patata damunt, l'aixafem una mica i hi posem un altre tros de paper film a sobre (això ho fem perquè no se'ns enganxi la patata al corró). Li donem forma rectangular a la massa, que tingui més o menys la mida del paper film.
4- Comencem a farcir el pastís (eeeep, retirem el plàstic de sobre, he sentit a dir que és una mica indigest, jajaja!): untem amb una capa del formatge, col·loquem el pernil dolç, el pebrot del piquillo, la tonyina i les olives. Evitem farcir massa a prop de les vores, perquè no surti després quan l'enrotllem.5-Enrotllem el braç de gitano ajudant-nos amb el paper film que tenim a sota. L'anem prement bé perquè quedi ben compacte.
6- El guardem a la nevera, embolicat amb el paper film, durant almenys unes quatre hores (millor d'un dia per l'altre).
7- Presentem el nostre braç de gitano: li traiem el paper film (insisteixo, si us el mengeu us agafarà un mal de panxa insuportable!), li tallem les puntes perquè quedi ben mono, el posem sobre una safata i el decorem amb una mica d'enciam, uns grans de magrana i per sobre tomàquet xerri. Una altra opció és cobrir-lo amb maionesa, però jo la vaig posar d'acompanyament.

Notes:
- No us poso quantitats exactes, excepte de les patates, ja que es pot anar posant tot a ull i al gust de cadascú.
- El farcit es pot variar i el podeu fer com vulgueu: amb surimi (palets de cranc), salmó fumat, alvocat, maionesa enlloc del formatge... el que més us agradi.
- La propera vegada jo intentaré fer la massa més fina, pel meu gust va quedar una mica massa gruixuda, però a la meva mare li va encantar així... Jo hi vaig posar 1,3kg de patates, però a dalt us he posat 1kg. Us ho deixo al vostre gust!


12 comentaris:

 1. UMMMMM, fa un dia per quedar-se a casa i menjar aquest braç de gitano

  ResponElimina
 2. bonissim! M'encanta aquest tipus de pastissos freds a l'estiu quan venen convidats a sopar! petons

  ResponElimina
 3. Debe de estar riquísimo, seguro que lo pruebo. graciasss

  ResponElimina
 4. Aquest braç de gitano és deliciós mmmmmm. La meva mare el fa molt semblant al teu i m'encanta!!!!! però Pili... ara nooo que fa fred!!! JA JA JA JA. T'ha quedat molt bonic, unes fotografies estupendes nena.
  Petons, Sandra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jejejeje, doncs si et dic que aquesta recepta la vaig fer en ple mes de desembre... ;-)
   Petons!

   Elimina
 5. Hola Pili!
  He descobert el teu blog i em sembla genial, tens unes receptes molt bones. Aquest braç fa temps que el tinc pendent i no m'atreveixo mai!! A veure si aquest estiu cau. Em quedo per aqui i et convido a visitar el meu blog:http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/

  Petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Roser!
   Acabo de passar-me pel teu bloc i també m'hi quedo, felicitats per les teves receptes! M'alegra que t'hagi agradat el meu.
   Petons

   Elimina
 6. Quina pinta més bona! els braços de patates són molt versàtils. I queden molt bons

  ResponElimina
 7. Gràcies Pili per penjar aquesta recepta. Feia temps que la tenia pel cap ja que la tia Josefina ens en feia i m'encantava. Ella posava maionesa per dintre, i per fora ho cubria també amb maionesa, tiretes de pebrina i pernil dolç i ou d'ur rallat, quan hi penso em cau la baba. Ara ja no tins excusa per fer-lo!!!!

  Judith Folch

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies a tu Judith per seguir-me! M'alegra molt que t'hagi agradat la recepta i et porti bons records! Ja estàs trigant en fer-la! ;-)
   Si tens qualsevol dubte, digues-m'ho.
   Petons!

   Elimina
 8. Deu ser boníssim!! Tot el que hi has posat m'encanta, fins i tot la patata així, en capa gruixuda segur que està deliciosa amb aquest acompanyament tan bo! ;-))

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Assumpta! Sí que està molt bo, i pots adaptar-hi als ingredients que més t'agradin a tu.
   Petons!

   Elimina