Recent Posts

diumenge, 18 d’agost del 2013

Gofres!!!


"Si tens sandvitxera, tens gofrera".

Genial!

Aquest és el títol de l'entrada on vaig trobar la recepta per a fer gofres del bloc La cajita de recetas. Doncs sí, no cal que tingueu una gofrera: la sandvitxera és més que suficient per a fer-ne. En el meu cas els vaig fer amb aquesta forma perquè tinc una sandvitxera amb les plaques intercanviables (gofre, sandvitx i planxa - és del Culinarium i va genial) i a les fotos de més avall veureu que també tinc una donutera que l'utilitzo per a fer gofres enlloc de donuts... (ja sabeu que tinc certa afició a col·leccionar tot tipus d'aparell de cuina, excepte la Thermomix...)

Però no fa falta que us compreu ni una donutera ni una sandvitxera que faci gofres: podeu utilitzar la normal, o la que tingui forma de Bob Esponja, o de la Hello Kitty... Com podeu veure, la Silvia de La cajita de recetas ho ha fet amb la sandvitxera del Bob Esponja.

Ah, i una cosa, fer gofres és mooooooolt fàcil! Jo en faig un bon grapat i després els congelo. Quan ens ve de gust menjar-ne, els traiem del congelador i els posem directament al microones, a intervals de 30 segons, fins que queden amb una textura... uhhhmmmm... com acabats de fer!

Amb Nutella... els nostres preferits!

Ingredients (per a uns 6 gofres, depenent de la mida de la sandvitxera, jo ara sempre en faig el doble):

- 30 gr. de mantega
- 125 gr. de farina
- 1/2 sobre de llevat en pols tipus Royal
- 1 ou gran
- 100 ml. de llet
- 30 gr. de sucre
- 25 ml. d'aigua

Per acompanyar: 
- Nutella o Nocilla, melmelada, nata... 


Elaboració:
1- Desfem la mantega al microones i la reservem perquè vagi refredant.

2- En un bol mesclem la farina, el sucre i el Royal. Hi afegim l'ou i barregem. Com que veureu que es fa una pasta que costa molt remenar, comencem a afegir la llet poc a poc (jo ho faig primer amb una cullera i després segueixo amb una batedora manual - o elèctrica, depenent de la pressa...). És important que es vagin desfent els grumolls.

3- Incorporem la mantega i seguim barrejant.

4- Finalment anem afegint l'aigua i mesclem bé.

Podeu batre amb una batedora manual o amb l'elèctrica si us queden grumolls

5- Deixem reposar la massa 30 minuts a la nevera i ja es pot utilitzar. També la podem fer el dia abans i la deixem tota la nit a la nevera.

6- Endollem la sandvitxera, posem una petita quantitat de massa (no us passeu, que sortirà del motlle, aneu provant) i els feu durant uns 2-3 minuts. Si veieu que de dalt encara no estan, els podeu girar.

7- Es poden servir am melmelada, nata muntada, nutella o nocilla...
12 comentaris:

 1. Quina pinta, tu! Ideal per a un esmorzar de diumenge, oi?
  Però la meva sanwitxera no té motlles intercanviables, llàstima!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Marta, no cal que en tinguis!! Ho pots fer amb la forma normal de la sandvitxera!
   Petons!

   Elimina
 2. Oh que ilusión ver un enlace a mi receta en esta entrada tan preciosa, muchas gracias por compartir. Me quedo por tu blog. Un beso

  ResponElimina
 3. m'encanten pero he vingut d'un viatge a frança i estic farta de menjar marranades!! pel mes que ve apuntat! petons

  ResponElimina
 4. Aghhhh així és impossible mantenir la línia!! haha!! però mira, un dia és un dia, oi??? és que fan taaaaan bona pinta que és impossible resistir-s'hi!! jo tampoc tinc sandvitxera amb plaques intercanviables, però provaré a fer-los amb la meva a veure què tal queden ;-)

  ResponElimina
 5. Aquesta recepta m'anirà perfecta aquests dies, tinc una colla de nens de totes les edats per casa. Quins berenars farem! Petons.

  ResponElimina
 6. Com m'agrada!!! Però no he provat mai de fer-ne, m'hi tindré que posar... petons

  ResponElimina
 7. Hola Pili! hem vas fer enveja i ahir per esmorzar en vaig fer!!!!! que bons mareeeeee, he descobert que a la meva nena tb' li agraden i això és meravellós :) Tinc la gofrera del Lidl i faig la recepta bàsica que porta el llibret, i he de dir que està força bé. A demés... és aquella que té formeta de cors, tan mona ji ji ji ji. Sincerament, volia la donutera però com és va exhaurir vaig agafar la gofrera ja ja ja ja ja!!!. "Pan con pan consuelo de tontos"
  Perons guapa.
  Sandra.

  ResponElimina
 8. Pili,t'ha quedat molt be aquesta recepta i molt ben explicada.

  ResponElimina
 9. Quina enveja...per aquests estris tan xulos que tens, per la recepta, i pels resultats...crec que si estigués a casa teva no passaria per les portes!!!

  ResponElimina
 10. Nunca se me había ocurrido usar la sandwichera para hacer gofres (y claro, no hacía). Creo que alguien por aquí te va a agradecer eternamente el truco ;) Una entrada genial, Pili! :D
  Bss

  ResponElimina
 11. oooh, m'encanten les teves receptes.. et segueixo^^

  ResponElimina