Recent Posts

diumenge, 29 de juny del 2014

Crestes amb botifarra negra, poma i pinyons


Ai que ja ha arribat l'estiu!! Quines ganes de que arribés el bon temps d'una vegada... Al bloc on visc inaugurem la temporada de piscina el dia 1 de juny i és genial... Al migdia, quan arribem de treballar, baixem una estona (a aquella hora som quasi sempre els únics...) i és com si estéssim de vacances. On s'ha de signar perquè sigui estiu tot l'any? A mi que m'apuntin la primera!

La recepta d'avui és molt fàcil de fer (ja ho sabeu, com quasi totes les que us ensenyo...). I sí, les crestes són les "empanadilles" de tota la vida, que jo encara no conec ningú que digui "crestes"... La recepta la vaig treure de Directo al Paladar, però podeu fer el farcit del que més us agradi: de tonyina, de bolonyesa, de bacallà...

Aquí us deixo un parell de receptes del meu bloc fetes amb neules per a crestes:



Ingredients:

- 16 neules per a crestes (les de La Cocinera són les més conegudes)
- 4 trossos de botifarra negra
- 2 pomes Golden petites
- Un grapat de pinyons
- Un ou per pintar
- Oli

Elaboració:

1- Pelem i tallem la poma a daus. La saltegem en una cassola amb un raig d'oli durant uns minuts. Quan estigui una mica tova, afegim els pinyons i els daurem.

2- Afegim la botifarra negra sense la pell. Remenem mentre es couen perquè es desfacin.

3- Quan estigui el farcit llest, posem les neules a la safata del forn sobre paper vegetal, les omplim amb el farcit i les tanquem, pressionant amb una forquilla les vores.

4- Pintem les crestes amb ou batut i coem al forn, que haurem escalfat a 200ºC, calor dalt i baix, durant uns 15 minuts.

5- Llestos!

3 comentaris:

  1. que bones ehh!! la botifarra negre sempre queda be a tot arreu! petons

    ResponElimina
  2. Jajaja jo normalment els hi dic crestes! I amb lo bones i fàcils que són, no sé perquè no en fem més sovint! :P Bona setmana!

    ResponElimina
  3. Les crestes són un dels nostres sopars d'estiu preferits...i aquest farcit que proposes ha de ser deliciós! Petons!

    ResponElimina