Recent Posts

diumenge, 26 de maig del 2013

Cassoletes amb botifarra negra i ous de codorniu



Avui declaro oficialment acabada la temporada de curses populars 2012-2013!! Després d'acabar feta pols després de 7km, he arribat a una conclusió (digueu-me aguda...): si fa 10 dies que no has sortit a entrenar, estàs costipada d'aquella manera que no pots respirar i se't tapen les orelles, i el dia abans has estat a una comunió a Peñalba (a Osca) "tipus boda", amb més de 100 convidats, i has estat ballant amb uns tacons de més de 10 cm i has arribat tard a casa... NO VAGIS A CÓRRER L'ENDEMÀ! I encara menys si es tracta d'una cursa!! Queda't dormint plàcidament fins que et despertis, és igual si se't fa l'hora de dinar! Si corres la cursa et pot agafar un mareig tirant a desagradable quan l'acabis (i ja no et dic si al final hi ha una pujada matadora...). Bé, si ets un autèntic runner que ho aguanta tot, fés el que vulguis, però si ets una mica patata com jo, no et molestis en anar-hi, ja correràs la propera, que ara hi ha curses tots els caps de setmana...

I deixant a banda les meves aventures i desventures amb el running, aquí teniu una altra de les tapes estrella... cassoletes amb botifarra negra i ous de codorniu o "pililis", com diu el Jesu. Pocs ingredients, molt fàcil de fer i ho podem deixar preparat amb antelació, per posar-ho al forn just abans de servir.

Ingredients:

- Botifarra negra
- Ous de codorniu
- Mantega per untar el motlle
- Neules per a crestes (ok, ja ho sé, ningú sap què és això, amb català queda estrany...: obleas para empanadillas). Aquí teniu la foto:


Aquestes neules són les que vaig utilitzar per fer l'hamburguesa "pija" o ala Lomana. Uhhhmmmm, que bona!!!
També necessitarem un motlle per a fer magdalenes (o el que tingueu per casa que s'hi assembli).



Elaboració:
1- Untem el motlle amb una mica de mantega perquè no se'ns enganxin les neules.
2- Posem una neula a cada cavitat. Retirem la pell de la botifarra i la desfem una mica. Posem una o dues cullerades a la neula.
3- Fregim els ous. O no. Us explico: jo els fregeixo abans perquè em fa molta mania com queden els ous cuits directament al forn, tenen un aspecte que no m'agrada gens i em fa mania. Si sou maniàtics com jo, els fregiu abans i els poseu sobre la botifarra. Si no teniu manies, els poseu crus directament.
4- Coem al forn durant uns 15 minuts aproximadament, calor dalt i baix, a 200ºC, fins que s'hagin daurat les neules.

I com a testimoni de la cursa d'avui i del fi de temporada, us deixo un parell de fotos amb el Jesu lluint orgullosos la camiseta "I run with Leiva", part del projecte solidari del campió de mitja marató d'Espanya, Jaume Leiva, exemple d'esforç i superació, i que més que córrer, vola!


9 comentaris:

  1. Ostres, ara me'n menjaria unes quantes de cassoletes, i això que ja he sopat! Quina passada!

    ResponElimina
  2. Jo no haguessa pogut anar a correr amb les teves condicions, ets ben forta!! La recepta m'encanta, em xiflen les cassoletes i aperitius! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! Jo tampoc sé com vaig poder anar-hi...
      Petons!

      Elimina
  3. Mirant les fotografies... no ho diria pas ningú que la nit abans havies estat ballant com una loca ja ja ja ja ja!!!. Esteu molt guapus!! quin tipín!!!!!
    La tapeta té un aspecte deliciós mmmmmm que rico.
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jejeje, és que les fotos són d'abans de la cursa i la que estic corrent, encara no m'havia agafat la "pájara", jajaja!
      Petons guapa!

      Elimina
  4. Ostres, t'han quedat unes cassoletes genials! :D I buf! Jo no hauria estat capaç d'anar a fer 7 km si el dia anterior duia "taconazos" i m'havia inflat amb el càtering XD
    Petonets :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser molt dur Laia... He après la lliçó, no ho faré més, jejeje.
      Petons!

      Elimina
  5. ¡¡¡quines cassoletes mes bones!!!
    i quina carrera, uffffffffff

    ResponElimina