Recent Posts

dissabte, 14 de juny del 2014

Pasta de full farcida de pernil i formatge



Ja feia massa dies que no publicava res amb pasta de full! No hi ha res més versàtil al món: i és igual si fas recepta dolça o salada, és matemàticament impossible que una recepta amb pasta de full us surti malament. De fet, el pastís de poma o "clàssic dels clàssics", crec que va ser el primer pastís que vaig fer a la meva vida i no ha deixat mai de ser un dels meus favorits.

Aquesta recepta d'avui se'm va ocórrer un dia que no sabíem què fer per sopar (perdoneu les fotos, amb la llum de la cuina em costa molt que em surtin en condicions...). Jo ho vaig fer amb pernil i formatge, però es pot farcir del que més us agradi. Com ja us he dit, és impossible que quedi malament.



Ingredients:

- 1 paquet de pasta de full (o dos si el voleu fer més gran)
- Pernil salat (o dolç)
- Formatge
- Ou batut

Elaboració:

1- Estirem la pasta de full sobre el taulell mentre escalfem el forn a 200ºC. Podem aprofitar el mateix paper vegetal que porta la massa.

2- Partim la massa per la meitat i en una de les parts hi posem el pernil, deixant una mica d'espai per les vores. A sobre hi posem el formatge.

3- Pintem les vores amb l'ou batut. Posem a sobre l'altra meitat de massa i dobleguem les vores per segellar-ho. Pintem també per sobre de la massa amb l'ou batut.

4- Coem al forn uns 15-20 minuts, fins que estigui daurat.

5- Fàcil, fàcil, no? ;-)


6 comentaris:

  1. saps que aquest és un plat que fa moolt de temps que vull fer i mai faig?! m'encanta el pernil dolç amb el formatge, de fet, m'apassionen els sabors, ha de ser perfecte una empanada aixi!! a veure si me'n recordo de comprar hojaldre! petosn

    ResponElimina
  2. A casa la recepta que proposes la fem sovint per sopar! És una de les nostres preferides! Petons!

    ResponElimina
  3. Tens raó, és tan versàtil i bona! Nosaltres últimament l'hem fet amb verduretes i formatge, nyaaaaaam :P

    ResponElimina
  4. Ets la reina de la pasta de full Pili!!!! ja ja ja ja. Però que fàcil de fer i la mar de bo, tu si que saps ;)
    Petons guapa.
    Sandra.

    ResponElimina
  5. Jo en vaig fer l'altre dia per sopar...i la que va sobrar, se la van endur per esmorzar...és bona a tothora!!! I trobo les teves fotos fantàstiques...amb problemàtica lumínica i tot! Petons!

    ResponElimina