Recent Posts

diumenge, 20 de juliol del 2014

Galets farcits als 4 formatges...


Quan arriba nadal i veig aquells plats de sopa de galets, eggghhhhsss! Perdoneu-me, però és que no m'agrada la sopa, i amb els galets encara menys... Bé, em dec estar fent gran, perquè ara ja em comença a agradar (tot i que no m'entusiasma), però de moment segueixo sense menjar sopa de galets per nadal. Per mi la pasta s'ha de menjar amb sofregits de tomàquet, formatge... no amb aigua! ;-)

Aquesta recepta l'he tret de Kanela y Limón. Quan la vaig veure, vaig pensar: uaaaau! immillorable, aquesta l'he de fer! I és que així sí que es poden menjar els galets! Com tot el que proposa la Cristina, a més de ser visualment un espectacle, sempre està deliciós.


Ingredients:

- 20 galets (o lumaconi, no en tenia ni idea que es deien així...)

Per al farcit de la pasta:
- 250 gr. de formatge mozzarella ratllat
- 100 gr. de formatge feta
- 30 gr. de formatge parmesà ratllat
- 60 gr. de formatge semicurat ratllat
- 70 gr. de pernil dolç a daus petits
- Un ou batut

Per la salsa de tomàquet:
- 500 gr. tomàquet triturat
- 150 gr. de ceba picada 
- 30 gr. de concentrat de tomàquet (jo el vaig trobar al Mercadona)
 - Un gra d'all 
- Una culleradeta d'orenga
 - Una culleradeta de sucre
 - Oli d'oliva 
- Sal i pebre


Elaboració: 

1- Preparem la salsa de tomàquet: piquem l'all i la ceba. Ho sofregim en una paella amb un raig d'oli. Quan la ceba estigui daurada, afegim el tomàquet i coem a foc mig durant una mitja hora aproximadament, remenant de tant en tant. Finalment afegim la sal, el pebre, el sucre i l'orenga. Ho deixem un parell de minuts més i ja tenim la salsa de tomàquet llesta.

2- Mentre es va fent el tomàquet, preparem el farcit dels lumaconi: posem tots els ingredients en un bol i els mesclem bé (amb les mans mateix, però ben netes, eh?).

3- Fem els galets: els bullim amb aigua abundant, amb aigua amb sal i una fulla de llorer (opcional, clar), durant el temps que ens indiqui el fabricant.

4- Farcim els galets. Posem la salsa de tomàquet en una safata que pugui anar al forn i a sobre hi repartim els galets farcits (no us els mengeu encara, aguanteu!).

5- Enfornem a 180ºC, durant uns 15 minuts.

6- Ataquem els galets, sense compassió, jajaja!!! 

3 comentaris:

  1. Pasta amb aigua agggg???!!! això si que noooooo ja ja ja. Proba la meva sopa i en parlem je je je. Doncs a mi m'encanta la sopa, a l'hivern en menjaria cada dia, segons tu... soc una iaia des de fa mooolt de temps JA JA JA JA!!!!. De totes maneres... els galets farcits amb formatge tb fan goig.
    Petonets!!
    Sandra.

    ResponElimina
  2. quina crack!! farcits de mil formatges!!! aquest plat em tornaria boja!! fantastic! petons

    ResponElimina
  3. Aquests galets farien les delícies dels "menjapasta" de casa! Petons!

    ResponElimina