Recent Posts

divendres, 27 de gener del 2012

Cupcakes


Per fi està en marxa el blog!! Em fa molta il·lusió començar-lo i poder compartir aquelles receptes que he fet sempre i les que estic aprenent (moltes d'elles de bloggers, que són ara els meus "mestres"). Seran receptes senzilles; com sempre diu la Laura Vitale: "if it's easy for me, it's easy for you". Tot i el nom del blog, inclouré receptes dolces i salades.

Comencem doncs, amb una recepta de cupcakes. Hi he posat un
frosting de nabius, però si no us voleu complicar, el podeu fer amb nutella, com la recepta de Mi dulce tentación, d'on he agafat la base.


Ingredients:

Pels cupcakes (en surten uns 12 o 13)

- 150 gr. de mantega a temperatura ambient (si tenim pressa la posem uns 10 segons al microones - ja sé que aquí els puristes es posaran les mans al cap, però jo ho faig quan no tinc temps...)
- 170 gr. de sucre
- 3 ous
- 195 gr. de farina
- una miqueta de sal
- 2 culleradetes de llevadura Royal
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla

Pel
frosting:*

- 55 gr. de mantega (a temperatura ambient)
- unes gotes d'extracte de vainilla
- 225 gr. de sucre glass
- un punt de sal
- 2 o 3 culleradetes de melmelada de nabius (a gust, es va afegint fins que el color ens agrada)


* Edició del 30/09/12: després d'haver fer unes quantes dotzenes de cupcakes en els últims mesos, us recomano el buttercream d'aquests cupcakes enlloc del frosting de nabius (aquest últim és més dolç que el buttercream, ara ja tot depèn de com sigueu de llaminers...).


Preparació:

En un bol barregem la mantega i el sucre amb unes varilles, durant uns 5 minuts aproximadament. Després hi anem afegint els ous, incorporant-los un a un. Mentrestant, posem el forn a precalentar a 180ºC.

En un altre recipient tamitzem la farina (pels qui no ho sabeu, és simplement passar-la per un colador si no teniu tamitzador), la llevadura i la sal. Poc a poc anem afegint aquests ingredients a la mescla que tenim de sucre, mantega i ous, mentre ho barregem amb les varilles o una espàtula. Finalment incorporem l'extracte de vainilla.

Ara ja toca omplir els motlles: jo sempre utilitzo un repartidor de gelats, ja que la mida és ideal i és molt pràctic. Els posem al forn, amb calor només a la part de baix a 180ºC, durant uns 17-20 minuts (dependrà del forn, el meu es veu que calenta més del compte i sempre he de posar menys temps del que diuen les receptes dels meus bloggers favorits...). Podeu punxar amb un escuradents i si surt net, és que els cupcakes ja estan cuits.

Pel frosting és molt senzill: barregem tots els ingredients en un bol amb les varilles, posem la mescla en una mànega de pastisseria, amb una boquilla grossa amb forma d'estrella i ho repartim en forma d'espiral sobre els cupcakes (és important que aquests estiguin freds, sinó se'ns derretirà). Si no tenim mànega de pastisseria, no hi ha problema, ho posem en una bossa petita de plàstic, tallem una punta i repartim sobre els cupcakes (no quedarà tan bonic, però us asseguro que estarà igual de bo!).




Ja m'explicareu com us han quedat!

14 comentaris:

  1. Caram Pili!! Molt bona idea això del bloc, així podem agafar les receptes i no només conformar-nos amb les fotos del facebook!!
    Enhorabona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dubi! A veure si us van agradant les receptes que aniré posant.

      Elimina
  2. Benvinguda a la bloggosfera. Ostres, quin blog! Només d'entrar-hi m'ha pujat el sucre!

    Felicitats, ànims i sort des del Carrer del Bourbon!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Rafa! A veure si aviat podeu tastar alguna recepta... ;-)

      Elimina
  3. Por los dioses que son deliciosos! Uno que ya ha tenido la suerte de probarlos. Ya soy fan de este blog !!!! Nelson

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Nelson! Tú y Jesu sois mis fans number one!! (y conejillos de indias, jeje).

      Elimina
  4. La mejor manera de reponer energía después de un entrenamiento para la maratón de BCN... uhmmmm!! Os aseguro que disfrutaréis con las recetas de este blog. Ánimo Pili y a llenar la blogosfera con tus deliciosas recetas!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Jesu, me encanta que seas siempre el primero en probarlas y que siempre te gusten mis recetas (alguna vez será mentira, jeje).

      Elimina
  5. Quina pinta! M'apunto la recepta, encara que ni de conya em quedaran tan fotogèincs com els teus. Però si fa pena menjar-los!!! Felicitats pel blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Sara! És la primera entrada que poso al blog i em fa molta il·lusió. Ja veuràs com et quedaràn molt bé. El tema dels adornaments, si et fa gràcia posar-ho, ho vaig comprar al Corte Inglés (però la primera vegada que els vaig fer no hi vaig posar res i també van quedar força bonics).

      Ja em diràs com t'han quedat.

      Elimina
  6. He reconocido el sello de Jesús en una banderica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya me lo dijo ayer Jesu. Es que tenía que hacer su contribución a la receta además de comerse los cupcakes... (es su receta favorita)

      Elimina
  7. Els cupcakes han quedat molt bons, la gent es pensava que ho havia fet amb la thermomix (cosa que no tinc). Com m'agrada molt la xocolata, vaig aprofitar xocolata que tenia a casa per fer a la tassa i vaig afegir una miqueta dins...no vaig pensar que a temperatura ambient s'enduriria, jo les trobo molt bones.

    ICM.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ICM, que bé que hagis fet la recepta i hagi agradat! Això que dius de la xocolata, la propera vegada posa-hi Nocilla o Nutella abans de posar els cupcakes al forn i remena-ho una mica amb un escuradents. Ja veuràs que bo i no s'endurirà.

      Elimina