Recent Posts

diumenge, 8 d’abril del 2012

Croissants "en un pis pas"


Oooohhhhh, aquests estan de vici... Es preparen en 5 minuts, es posen al forn uns 20 minuts més i a gaudir!! Des que vaig posar la foto al facebook, de seguida em van demanar la recepta, així que aquí la teniu. Queden espectaculars, es necessiten poquíssims ingredients i es fan en un pis pas.

La recepta l'he tret de la Laura Vitale. És en anglès, però us recomano veure el video tant si sabeu anglès com si no, en cas que no us quedi clar com fer-los.  

  
Ingredients:
- Una planxa de pasta de full rectangular (ja sabeu que la meva favorita és la del Lidl)
- Una mica de farina
- Nutella (opcional)
- Un ou batut amb una cullerada d'aigua
- Sucre glass (també opcional)
- Un paper vegetal per posar sobre la safata del forn (podem utilitzar el que porta la pasta de full)



Preparació:
1- Precalentem el forn a 180ºC.
2- Escampem una mica de farina sobre la zona de treball, hi despleguem la pasta de full, empolvorem una mica més de farina sobre i amb un rodet l'estirem una miqueta (si no teniu rodet, podeu utilitzar una ampolla). No cal estirar-la gaire, només un o dos centímetres per costat.
3- Tallem la massa en quadrats. Jo vaig fer els croissants petits, així que vaig fer 8 quadrats a la massa. Cada quadrat el tallem per la meitat en diagonal, quedant tal i com veieu a les fotos. Ens surten dos triangles, però no és exactament així com els necessitem, així que els estirem d'un extrem fins aconseguir la forma d'un triangle isòsceles.
4- Pinzellem el voltant del triangle amb ou batut (al que haurem afegit una cullerada d'aigua) per poder-lo segellar, afegim una culleradeta de Nutella a la part ampla del triangle i l'enrotllem en el sentit que s'indica al dibuix anterior. Dobleguem les puntes per donar-li la típica forma dels croissants. A continuació us poso unes imatges perquè pugueu veure com es fa:


5- Posem els croissants sobre un paper vegetal a la safata del forn. Els pinzellem per sobre amb l'ou i els coem al forn (calor dalt i baix) durant uns 20-25 minuts o fins que estiguin ben daurats.
6- Els traiem del forn, empolvorem amb sucre glass (opcional, clar, però queda més bonic!) i quan ja no cremin com per escaldar-nos la llengua, ja ens els podem cruspir! Us asseguro que no en quedarà ni un!

8 comentaris:

  1. Qué pinta tienen... qué bonitos te han quedado!!!
    Besitos guapísima.

    ResponElimina
  2. Qué artista, como admiro a los que tenéis este don ! Estoy sorteando un Satchel Bag fuchia, anímate a participar, un besazo.

    http://comounaprincesa.com/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Mara! Es cuestión de ponerse y ya está.

      Me paso por tu blog!!
      Besos,
      Pili

      Elimina
  3. Quina pinta Pili!!!! me'ls menjava tots... ufff... ji ji ji. Dissabte vaig anar a la llauneria i......... és el paradís!!!! Ja ja ja. Abans no hi havia tanta coseta, fa alguns anys hi havia estat i ni me'n recordava. Vaig comprar un motlle desmotllable de 16cm, súper mono ji ji. Però he de tornar per agafar motlles per xoco amb abecedari! ji ji. Quan obri l'altre botiga avisam!!!!. Tb' vaig demanar informació pels cursets si m'apunto a algun t'aviso a veure si t'animes i ens coneixem, ok?? petonest guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra!!!
      Ja et vaig dir que la Llauneria Mata és una passada!! Ja t'avisaré quan obrin l'altra.

      Per cert, jo faig aquest curs de decoració de galetes (a Tarragona):

      http://amigastronomicas.wordpress.com/2012/03/13/taller-de-galletas-decoradas-en-tarragona/

      Crec que encara queda alguna plaça, per si t'animes! ;-)

      Petonet!

      Elimina
  4. Jo també sóc fan de la del Lidl! és la millor! t'han quedat uns croissants molt xulos i segur que bons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Teresa! Jo des que la vaig tastar, que no en compro una altra (igual que les bases de pizza, que també les compro allí i m'encanten!).
      Petonet!

      Elimina