Recent Posts

dilluns, 13 d’agost del 2012

Patates "fregides" al forn

 

Aquestes patates "fregides" les heu de fer! Són fàcils de fer, molt saboroses, sanes i tenen força menys calories que si les fregiu de la manera tracidional. Ja sabeu que sóc molt reticent a fregir: m'encanten els donuts, les rosquilles, el pollastre arrebossat*... però no en faig mai perquè com que s'han de fregir se'm treuen les ganes de fer-ne, només de pensar en la quantitat de calories que porten.
Per això, quan vaig trobar aquesta recepta i la vaig provar, em va alegrar el dia, perquè us asseguro que el sabor sorprèn gratament, estan boníssimes! És una alternativa sana al "fritanga". La vaig treure de javirecetas.
Es tarda més que fregint-les (una mitja hora), però no donen gens de feina perquè només cal vigilar-les cada 10 minuts.

Ingredients:
- Patates
- Oli d'oliva
- Sal
- Romer, timó, pebre (opcional però us ho recomano, hi donen un sabor especial). O també orenga, julivert... el que vulgueu
- Paper vegetal per la safata del forn

Preparació:
1- Escalfem el forn a 200ºC
2- Pelem i netegem les patates. Les tallem com ens agradi més. Aprofito per ensenyar-vos l'estri que utilitzo per tallar les patates (també serveix per tallar ceba, carbassó, pastanaga, pebrot...). No sé el nom correcte en català, jo li dic mandolina i és un bon invent:


3- Les posem en un bol, afegim un raig d'oli i sal al nostre gust.
4- Opcional, afegim romer, timó o pebre (jo els poso tots tres!) i ja serà genial: la casa farà un oloretaaaaaaa.... Jo sempre en poso.
5- Repartim les patates sobre la safata del forn, sobre un full de paper vegetal, així no s'enganxaran les patates.
6- Coem al forn durant uns 30 o 40 minuts, remenant cada 10 minuts perquè quedin ben cuites per tot arreu.

El sabor us sorprendrà, ja ho veureu! No n'agafarieu una d'aquestes de la foto? Uhhhmmmmm....

*Nota:
El mateix dia que vaig publicar la recepta el Roman em va dir queel pollastre arrebossat (i el que vulguem) també es pot fer al forn: untem la safata (o el paper vegetal) amb una mica d'oli, posem el pollastre a sobre i afegim una mica més d'oli. De fet, jo hi faig els congelats com les rotllets de primavera i les "empanadilles" i queden molt bé. Gràcies Roman!!


6 comentaris:

  1. Prueba añadir como opción salsa de mojo canario, verde o roja.

    ResponElimina
  2. M'assembla fantàstic que li dediquis una estoneta a aquest producte...

    De fet, i si no tinc malament entés, la història de la patata es força curiosa. El seu us es relativament recent (s.XVIII), donat que tot i que havia estat introduïda a Europa al s.XVII, com que creixia per sota terra, i, donades les creences ultracatòliques de l'època, se la considerava un aliment 'maligne', per això se la destinava com a menjar de bestiar.

    Va ser després d'una hambruna que va assolar Europa al s.XVIII que un tal Antoine Parmentier va decidir fer-ne ús com a aliment pels humans, donada la carestia d'altres aliments. En honor d'aquest senyor hi ha una salsa que acompanya el salmó i que dona nom a un plat (a veure si t'hi posses un dia, que es molt fàcil, jeje): el salmó a la parmentier.

    Doncs això; a casa les fem també així, però amb un petit 'tuneo': hi ha un tarro de espècies que venen al Mercadona que posa Pinchos Mix (es troba a l'especiero dels abans esmentats supers) que li dona un toque boníssim (així espolvorejat com si fos pebre vermell). També, i cap al final, els hi tiro una miqueta de julivert picat. Prova-les i em dius...

    Vagi de gust

    JP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Jordi, moltes gràcies per l'explicació!!!
      Jo no les havia fet mai al forn fins que ho vaig veure al blog de Javirecetas!
      Provaré el que dius amb les espècies, segur que queda boníssim!!
      Petonet!!

      Elimina
  3. Hola guapa!
    A mi tb' m'agrada fer-les al forn, només amb la feinada de fregir-les i com queda la cuina... ni hablar del peluquín!!!! ja ja ja. El meu marit va a casa la mama pq' li faci patates fregides ji ji ji. El toc de les espècies té bona pinta mmmmm.
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra!!
      Ho has de provar amb les espècies, posa-hi les que t'agradin, ja veuràs com t'agradarà. I la casa fa una oloreeeeeeta, uhhhhmmmmm...

      Elimina