Recent Posts

diumenge, 9 de setembre del 2012

Coca de vidre



Deixo aquesta entrada programada perquè sóc de viatge a Bèlgica, iupiiiiiii!! Fa temps que el teníem programat i em fa molta il·lusió perquè no hi he estat mai abans, però sobretot perquè estarem amb molt bona companyia. Segur que ens ho passarem tan bé! A més, m'han dit que hi ha una botiga que és el paradís de la Kitchenaid...

Últimament publico receptes moooooolt senzilles, així que no us queixareu pas... Us deixo una mica de tranquil·litat: ja veureu quan arribi Nadal, us donaré una feinada: canelons de Sant Esteve, tortell de reis, galetes del senyor de gingebre (Gingerbread man cookies, molt americà, jeje) ... quina feinada us espera! ;-) 

Ingredients:
- Una base de pizza. La podeu comprar o fer-la vosaltres (aviat posaré la recepta)
- Oli d'oliva
- Sucre
- Pinyons (opcional)
- Anís (opcional) del Mono (opcional també, jajajaja)
- Una mica de farina per estirar la massa 

Preparació:
1- Escalfem el forn a 180ºC. 
2- Dividim la massa en i en fem vàries boles, depenent de la mida que vulguem donar a les coques. Mirant aquest vídeo de Ladolorrs us podeu fer una idea de la mida i de com estirar la massa.
3- Amb un corró estirem la massa sobre el taulell, que haurem enfarinat una mica abans, i li donem forma allargada. Preparem les coques que vulguem. És important que quedin ben fines, perquè així quedaran cruixents, que és tal i com han de ser les coques de vidre.
4- Posem les coques sobre paper vegetal a la safata del forn. Si no teniu paper vegetal, podeu untar la safata amb oli, però després tocarà netejar més...
5- Tirem un raig d'oli sobre les coques i l'escampem amb un pinzell de silicona. Afegim el sucre i els pinyons per sobre al nostre gust.


6- Coem les coques al forn durant uns 15 minuts. Han de quedar cruixents, així que no us faci por si se us torra més del compte per algun lloc (queda literalment negre d'alguna zona, pel sucre)
7- Quan estan gairebé cuites, obrim el forn, tirem una mica d'anís per sobre les coques i ho deixem un parell de minuts més (al vídeo veureu que no ho torna a posar al forn, però jo sí que ho faig).
8- Les traiem del forn, les deixem refredar sobre una reixa i ens les mengem: nyam, nyam!!!!

6 comentaris:

  1. Hole!!!! Quina enveja hem fas nena! nosaltres vam estar a Bruges i ens va encantar, quina preciositat... un encant... a disfrutar!!!!.
    Faig la coca de vidre, però amb una altre massa i queda mmmmmm, al meu marit li torna boig ja ja ja!!!!!!.
    Molts petonets guapa!!!!
    Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra!!
      Sí, és una ciutat preciosa! La veritat és que ho vam passar molt bé i ens va agradar molt (vam estar a Bruges, Brusel·les i Amberes).
      Ei, m'hauràs de passar la recepta de la coca de vidre que fas tu, que la provaré de fer.
      Petonet guapa!

      Elimina
  2. Disfruta del viaje que de la coca de vidre disfrutaré yo, pues te ha quedado con una pinta irresistible.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jeje, gracias Maria Dolores! Lo disfruté de verdad, fue un viaje genial!
      Besitos!

      Elimina