Recent Posts

diumenge, 21 d’abril del 2013

Pastís de maduixes (Sant Jordi)



Avui intentaré no enrotllar-me gaire: aquest matí he estat a la cursa de bombers de Barcelona i estic cansada... Bé, el que té de bo és que m'he menjat un tros d'aquest pastís (la primera vegada que faig pasta brisa), sense cap mena de remordiments, jejeje.

Ja sé que la recepta que us vaig presentar l'any passat per Sant Jordi era "més" de Sant Jordi (els cupcakes amb la rosa), però com que per a nosaltres la diada és com el dia dels enamorats, doncs ja està, un pastís amb cors per Sant Jordi! També sé que no m'ha quedat gaire mono, però és que el vaig fer ahir a la nit una mica de pressa i corrents, i no hi vaig posar prou maduixes... però ha quedat boníssim! La recepta l'he adaptat d'aquesta idea que vaig trobar a Wholekitchen.



Ingredients (per un motlle rodó d'uns 28 cm):
- Pasta brisa: dos paquets, o bé podeu fer-la vosaltres a casa, és fàcil i queda molt bona (més avall teniu l'explicació de com fer-la)
- 750 gr. de maduixes (jo en vaig posar 500gr. i va ser poc, per això es van arrugar els cors)
- Una poma golden
- 3 cullerades soperes de sucre
- 1 cullerada sopera de farina
- Canyella al gust (jo hi vaig posar una culleradeta de postre aprox.)
- Un ou batut per pintar el pastís

Per a la pasta brisa:
- 500 gr. de farina (jo la vaig utilitzar de rebosteria, però podeu utilitzar-la normal)
- 250 gr. de mantega (a temperatura "quasi ambient", ha d'estar una mica dura)
- Una culleradeta de postre de sal
- 3 cullerades soperes de sucre glas
- Unes 5-7 cullerades soperes d'aigua



Elaboració:
1- Preparem la pasta brisa: si la fem a mà, posem la farina en un bol, afegim la sal i mesclem. Afegim la mantega a daus i el sucre glas. Ho barregem bé amb les mans, desfent la mantega amb els dits. Després anem afegint l'aigua a cullerades, fins aconseguir una massa homogènia. Jo la vaig fer amb la Kitchenaid (amb l'accessori triangular), però he vist vídeos a youtube on ho fan amb la picadora elèctrica.
2- Emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar mitja hora a la nevera.
3- Posem la massa sobre el taulell, que haurem enfarinat una mica. L'estirem amb un corró, donant-li un gruix d'uns 3-4 mm aproximadament (penseu que us n'ha de sobrar per fer els cors). Posem la massa sobre el motlle, punxem amb una forquilla la base i coem al forn durant uns 10 minuts a 180ºC, calor per baix.
4- Mentrestant, retirem les fulles de les maduixes, les rentem i les tallem a daus. Pelem la poma i també la tallem a daus. Ho posem tot en un bol i afegim les 3 cullerades de sucre (poden ser 4 si sou llaminers), la cullerada de farina (la poso perquè absorbeixi el líquid de la fruita i no estovi la pasta brisa) i la canyella. Ho barregem tot bé.
5- Traiem la massa del forn, l'omplim amb la fruita i la decorem amb els cors, que haurem fet amb la resta de la massa i un tallador de galetes. Pintem el pastís amb ou batut. Tornem a posar el pastís al forn, ara amb calor dalt i baix, durant uns 15 minuts o fins que estigui daurat.

Notes:
- Podeu prescindir de la poma i farcir el pastís només amb maduixes, quedarà igualment boníssim.
- Podem acompanyar el pastís amb gelat, nata...
- Una altra opció és farcir el pastís amb crema pastissera i a sobre les maduixes (en menys quantitat). La pasta brisa és una massa no gaire dolça, la qual cosa ens permet omplir-la amb un farcit més dolç. 
- Menys mal que he dit que no m'enrotllaria gaire...


8 comentaris:

  1. un pastís, preciós i molt saborós
    Bona DIADA DE SANT JORDI

    ResponElimina
  2. Gràcies Lolines!
    Bona diada per a tu també!!
    Petons

    ResponElimina
  3. oohhh que maco t'ha quedat!! jo tambe en tinc un a punt per publicar! bona diada guapa! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! Segur que el que has preparat tu també està boníssim!
      Feliç diada!

      Elimina
  4. Pili t'ha quedat preciós!!! m'ha encantat la decoració dels cors, que original!!!! aquesta idea me la apunto.
    FELIÇ DIADA!
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra! La veritat és que no m'ha quedat gaire bé perquè el cors s'han aixafat una mica (havia d'haver posat més maduixes i col·locar-les bé, però anava ràpid) i ja no tenia temps de repetir-lo. Un altre dia el tornaré a fer i canviaré les fotos, jeje.
      Petons i feliç diada!

      Elimina
  5. Hola Pili,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Bernat!! Encantada de formar part de lestevesreceptes.cat! Ara mateix hi passo!
      Pili

      Elimina