Recent Posts

diumenge, 12 de maig del 2013

Pastís d'espaguetisI LOVE PASTA!!! Ja us he dit més d'una vegada que jo em podria alimentar a base de pa amb tomàquet i pernil salat, patates de bossa i espaguetis, jajaja! No em cansaria mai de menjar pasta, i això que quasi sempre em menjo els espaguetis només bullits i amb una mica de formatge (ah, formatge, l'afegeixo a la llista dels imprescindibles). Doncs bé, com que totes les receptes que fa la Cristina de Kanela i Limón em semblen fantàstiques, em vaig decidir a provar aquesta i adaptar-la una mica a la meva manera. El resultat: un èxit rotund!! (i no us dic com n'estava de bo el dia després!).Ingredients:

Per al sofregit:
- Una ceba
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell ("previna", en diem a casa meva...)
- 100 gr. de pernil salat a daus
- 2 grans d'all
- 250 gr. de carn picada, meitat vedella, meitat porc
- Uns 250gr. de tomàquet fregit. Si us dic la veritat, el vaig posar a ull...
- Sal, pebre, oli d'oliva

Per la salsa:
- 4 ous
- Una culleradeta d'alfàbrega o orenga
- Una culleradeta de julivert
- 4 cullerades de llet
- Formatge en pols ratllat (jo hi vaig posar parmesà)
- Formatge mozzarela ratllat
- Sal, pebre

- 250 gr. d'espaguetis (jo en vaig posar 350 i em van sortir uns 5-6 plats)
- Un parell de fulles de llorer (opcional, per aromatitzar els espaguetis mentre els bullim)Elaboració:
1- Preparem el sofregit: tallem ben fina la ceba, el pebrot verd, el vermell i el pernil salat. Ho posem en una paella amb oli i ho sofregim, afegint una mica de sal (poca, que hi ha pernil...). Afegim els alls tallats ben petits.
2- Quan les verdures comencin a estar fetes, hi afegim la carn picada, amb una miqueta de sal. Remenem bé i aixafem amb una forquilla o una cullera perquè no ens quedin trossos massa grossos.
3- Quan la carn tingui color d'estar cuita, incorporem el tomàquet fregit i ho coem uns 3 minuts.
4- Mentrestant, bullim els espaguetis en una olla amb força aigua, sal i dues fulles de llorer (opcional). Els escorrem i posem sota l'aixeta amb aigua freda.
5- Mesclem els espaguetis amb el sofregit i els posem al motlle que anirà al forn, que haurem untat prèviament amb una mica de mantega.
6- Preparem la salsa: posem tots els ingredients (ous, orenga, julivert, llet, formatge, sal, pebre) en un recipient i ho batem amb una batedora.
7- Repartim la salsa per sobre dels espaguetis. Posem la safata al forn SENSE escalfar-lo prèviament, l'encenem a 200ºC i el tenim durant uns 30 minuts.

Notes:
- Si utilitzeu tomàquet natural, heu de tenir en compte de coure'l durant més estona.
- Jo tenia el caprici d'utilitzar aquest motlle, però la Cristina de Kanela y Limón ho va posar en un motlle savarin (d'aquests que tenen un forat al mig), i llavors es desemmotlla. Com a vosaltres us agradi més.12 comentaris:

 1. un pastìs la mar de original i bo.

  ResponElimina
 2. Mmmm coincideixo amb tu amb els gustos culinaris: pasta, formatge, pa amb tomàquet i 4 cosetes més i seria feliç, encara que m'agraden moltes més coses i menjo de tot!! Aquest pastís és molt original!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Eva, a mi també m'agraden moltes més coses, però n'hi ha una que no m'agrada gens... el peix! jajaja! No en trobaràs cap recepta al meu bloc...
   Petons!

   Elimina
 3. A mi també m'encanta la pasta, no podria viure sense ella!! jejje Aquest pastis és molt original i té que estar deliciòs... petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Roser! La veritat és que és molt fàcil i queda molt original (a més de bo...)

   Elimina
 4. Dinar d'un dels pròxims dissabtes assegurat!!! Una abraçada Pili!

  ResponElimina
 5. Ja li vaig veure a la Kanela, realment deu ser la bomba de bo! A veure si un dia m'hi animo, que a casa també som molt més de salat! Nyam!
  Petonets
  Sandra

  PD: un consell, si pots treure lo de "demostra que no ets un robot" a l'hora de fer comentaris tot és molt més dinàmic ;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. L'has de fer Sandra, ja veuràs que bo! Moltes gràcies per la suggerència, ja ho he tret!
   Petons!

   Elimina
 6. Nenaaaa aquest pastís és de lo més original! t'ha quedat molt bé i té un aspecte deliciós mmmmmm. Jo tb' soc de pasta però no m'agrada abusar-ne... amb un cop a la setmana ja en tinc prou! ja ja ja ja.
  Molts petons Pili.
  Feliç cap de setmana!
  Sandra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo en menjaria cada dia de pasta, però en menjo només un cop a la setmana, jeje: calories, operació biquini, bla, bla, bla...
   Petons guapa!

   Elimina