Recent Posts

diumenge, 5 de maig del 2013

Pastís "Huesitos"!!!Últimament no sé què em passa amb la Nutella... Mira que quan era petita no era gaire de dolços (de fet, no ho he sigut mai...), jo berenava entrepans de pernil, fuet... però ni el Bollicao, ni la Pantera Rosa, ni el Bony, no em cridaven gaire l'atenció. Però els Huesitos... ai els Huesitos... Aquests sí que m'agradaven! Doncs aquest pastís que us presento avui - que es prepara en 15 minuts - és la versió casolana dels Huesitos. La recepta la vaig trobar al bloc de Las recetas de mamá, i el meu objectiu des del moment que la vaig veure va ser trobar les neules per a fer-lo.

Ah, per si sou addictes a la Nutella (o aneu pel camí, com es el meu cas...), us recordo algunes de les receptes que he publicat amb la "susodicha":

- Croissanets en un pis-pas farcits de Nutella
- Galetes "happy" de mantega i Nutella
- Pastís de galetes, Nutella i ametllesIngredients:
- Un paquet de neules o "pa d'àngel", us poso la foto més avall perquè veieu com és. Jo l'he comprat al Carrefour, el trobareu a la secció del pa, però sé que en alguns Mercadona també n'hi ha.
- Nutella - o Nocilla, ejem... - a dojo! No us espanteu, es gasten entre un pot i mig i dos... (és que el pastís és baix en calories, jajajaja)
- "Sprinkles" per decorar (opcional)

Si en disposeu, us serà útil un motlle rodó desmuntable. Jo he utilitzat el motlle que tinc de 24 centímetres, que és de la mateixa mida que les neules. També es pot fer amb un cercle de pastisseria.


Elaboració:
1- Això és igual que fer una paret (és que jo n'he fet moltes, se'm nota...): anem fent capes de totxanes (neules) i al mig hi escampem el ciment (Nutella).
2-Vaaaaaaa, fora broma, comencem posant una neula al motlle. Primer us explico com ho fa Las recetas de mamá: ella posa dues neules i una capa de Nutella, dues neules més, i una altra capa... i així fins acabar. El problema és que així el pastís es desmunta, ja que les capes que no tenen Nutella rellisquen. Com jo ho faig és untant una capa totalment amb Nutella (que s'ha d'escalfar al microones perquè s'escampi bé), li poso una neula sobre (enlloc de dues) i a aquesta li poso només una mica de Nutella perquè la següent neula quedi enganxada.
3- Anem repetint l'operació fins que acabem les neules. L'última capa és de Nutella. Si ens ve de gust, escampem uns quants "sprinkles" per sobre.
4- Ho veieu com és quasi igual que fer una paret? Pràcticament l'única diferència és que les neules pesen menys que les totxanes... i que estan infinitament més bones!! (és que també les he tastat, les totxanes...)Com podeu veure, encara que no la decorem amb els sprinkles, també queda prou bé:Notes:
- Utilitzeu una espàtula de silicona si podeu, és el que va millor per no trencar les neules.
- Si no tenim un motlle desmuntable o un cercle de pastisseria, no passa res, es pot fer igualment, tot i que us "pringareu" una mica més.
- Com he comentat abans, las Recetas de mamá posa una capa de Nutella i després dues neules. Però també he vist algun "sonat" (amb els meus respectes) que unta totalment TOTES les neules... Això significa que en un pastís pot acabar utilitzant entre 3 i 4 pots de Nutella!!! Allà vosaltres si ho feu així, jeje.
- Si us passeu amb la Nutella, tindreu una sobredosi i us haureu de desenganxar...
- Pensava que la paraula "totxana" era incorrecta en català, que només la dèiem al meu poble perquè ens agrada inventar-nos paraules... però l'he buscat al diccionari i és correcta, quina sorpresa!
- No he tingut tanta sort amb la paraula "previna" (=pebrot vermell). Aquesta sí que ens l'hem inventat al Masroig i ens hem quedat tan a gust! ;-)10 comentaris:

 1. que pintazaa!! me envias un trozo por correo expres!?? besos

  ResponElimina
 2. Que xula Pili!!!! aquesta me l'apunto x dinars o sopares exprés, estic segura que als nens, i no tant nens, els encantarà!!!!.
  Petons guapa.
  Sandra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies guapa! Ja veuràs com a la teva nena li encanta! (i a tothom qui li deixis tastar, ja ho veuràs!).
   Petons!

   Elimina
 3. Mmmmm espectacular!!! acabo de descobrir el teu blog i m'encanta, molt xulo i amb receptes molt apetitoses, aquí em quedo XD

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Eva, m'alegra que t'hagi agradat! Jo acabo de passar-me pel teu blog i també m'hi quedo!
   Petons

   Elimina
 4. Hola! Segueixis o no cadena de premis, tens un al meu post de 8/05/2013!

  Pto!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Marta!! Em fa molta il·lusió que hagis pensat en mi!
   Una abraçada!

   Elimina
 5. Me n'alegro que t'hagis decidit a fer-la Pili perque té una pinta immillorable!

  A veure si algun dia m'animo, tot i que m'asseguraré que sigui per regalr perque sinó...operació bikini al traste!

  Molts petonets!

  ResponElimina
 6. Me n'alegro que t'hagis decidit a fer-la Pili perque té una pinta immillorable!

  A veure si algun dia m'animo, tot i que m'asseguraré que sigui per regalr perque sinó...operació bikini al traste!

  Molts petonets!

  ResponElimina