Recent Posts

diumenge, 1 de setembre del 2013

Apple crumble


Com m'agraden aquests dolços tan British!!! Quan era estudiant, cada estiu anava a Escòcia per a practicar l'anglès, i com allí mateix em deien, "mal lloc per practicar l'anglès"! S'acabava l'estiu i jo tornava amb un fort accent escocès, senyal que m'havia integrat perfectament. Una de les coses que recordo de les meves estades allí era el "rhubarb crumble": m'encantava, però no sabia què era. Crumble significa esmollar, que és el que es fa amb la mescla de farina, sucre i mantega en aquesta recepta. Però vaig buscar al diccionari la paraula rhubarb: significa ruibarbre. Em vaig quedar igual, no ho havia sentit mai.

El crumble és un postre molt típic de la Gran Bretanya, està deliciós i és molt fàcil de fer. Es pot fer amb poma, maduixes, préssec... amb el que vulgueu. La recepta la vaig trobar a la web de Titli's busy kitchen, una senyora molt divertida que explica molt bé les receptes.

Ingredients:
- 1kg. de pomes
- 100 gr. de farina blanca
- 100 gr. de farina integral
- 125 gr. de sucre moreno
- 1/2 cullerada de postre de canyella
- 125 gr. de mantega a temperatura ambient
- Per acompanyar: nata, gelat, natilles...

Aquesta cullerada és de préssec...
 
Elaboració:

1- Pelem les pomes, en traiem el cor i les fem a talls.

2- En un cassó posem una cullerada d'aigua i afegim les pomes, dues cullerades de sucre moreno i una quarta part de la mantega (aproximadament). Coem a foc lent durant uns 10 minuts amb la tapa posada al cassó.

3- Mentre es couen les pomes, en un bol tamisem els dos tipus de farina. Afegim la canyella i la resta de la mantega. Amb les mans ho mesclem tot, tal i com veieu a la imatge de més avall. La textura que us ha de quedar és similar a les molles de pa.

4- Afegim el sucre moreno i tornem a mesclar amb les mans.

5- Passats els 10 minuts, apaguem el foc i en una safata apta per al forn (pot ser una gran o cassoletes individuals) hi posem les pomes. Escampem el crumble per sobre.

A l'esquerra, fent el crumble. Com podeu veure a la dreta, en vaig fer alguns amb préssec en almívar

6- Coem al forn: en el meu cas 25 minuts calor per baix i al final 10 minuts més calor dalt i baix.

7- Servim calent, acompanyat de nata, gelat, natilles...

8- Que boooooooooooo!!!

Notes:
- En vaig fer també amb préssec en almívar: va quedar boníssim i encara és més ràpid, ja que ens estalviem la part de la cocció.
- El crumble es pot congelar i així podeu preparar-ne qualsevol dia que tingueu "mono".8 comentaris:

 1. simplement de vici!! genial i complet el postre! petons

  ResponElimina
 2. Ostres, desconeixia que es pogués congelar! I és ben cert, és un vici!!

  ResponElimina
 3. Un postre boníssim i la recepta un pas a pas perfecta.
  Felicitats!!!!

  ResponElimina
 4. A l'abril vaig estar a UK i vaig provar per primer cop l'apple crumble, el vaig trobar totalment deliciós, i des de llavors que tinc ganes de fer-ne però mira, no m'hi he ficat. A veure si ara que m'ho has recordat el faig, perquè està boníssim!

  ResponElimina
 5. La crumble em sembla tant deliciosa!! petons

  ResponElimina
 6. Aaaaai nena quina cosa més bona!! no ho he tastat mai però si tu ho dius segur que està boníssim ja ja ja ja
  Hem quedo amb la idea del préssec amb almívar, sembla ràpid i fàcil :)
  Petons guapa.
  Sandra.

  ResponElimina
 7. Siempre me sorprendes con recetas cada vez más deliciosas!
  Bss

  ResponElimina