Recent Posts

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Braç de gitano de maduixes, nata i... Lacasitos!


Una de les millors coses d'aquest braç de gitano - a part d'estar d'infart! - és la cara de la gent quan el veuen: "Ooooohhhhhhh, que xulo!!!" diuen tots. Amb aquest postre triomfeu sí o sí, paraula de blogger!

I ja veureu quan el tasteu... Perquè, a més de vistós, està impressionant. La massa del braç de gitano és suau, i amb la nata i les maduixes dintre... uhhhhmmm! No en sobrarà gens ni mica! Us animo a fer-lo: no és gens difícil, li podeu posar el farciment que més us agradi si aquest no us acaba de fer el pes (però qui es pot resistir a unes maduixes amb nata??) i si no teniu ganes d'enganxar-hi els Lacasitos, doncs una mica de sucre glas per sobre i ja ho teniu llest. 

La recepta la vaig treure d'un dels meus blocs favorits: Kanela y Limón, que no deixa de sorprendre'm amb cada nou plat que prepara, sigui dolç o salat. 


Ingredients:

Per fer la planxa del braç de gitano:
- 50 gr. de llet
- 50 gr. d'oli d'oliva
- 4 rovells d'ou
- 70 gr. de sucre (20 gr. per la massa i 50 gr. per muntar les clares)
- 80 gr. de farina
- 4 clares d'ou
- un pessic de sal

Per al farciment i decoració:
- 400 ml. de nata per a muntar
- Sucre glas al gust
- Maduixes
- Lacasitos
- Llaminadures (opcional): jo vaig utilitzar llengües d'aquelles de colors per fer el tronxo de les flors de Lacasito.


Elaboració:

1- Escalfem el forn a 160ºC.

2- Preparem la massa del braç de gitano: en un bol posem la llet, l'oli, els rovells, la farina, 20 gr. de sucre i el pessic de sal. Mesclem amb unes barnilles fins que sigui homogeni.

3- Muntem les clares a punt de neu: en un bol posem les clares i batem amb unes barnilles. Quan comencin a pujar, anem afegint els 50 gr. de sucre a poc a poc (pot ser a cullerades o en tres vegades).

4- Unim les clares amb l'altra massa amb l'ajuda d'una espàtula, amb moviment suaus. 

5- Posem la massa sobre la safata del forn, que haurem cobert amb paper vegetal. Coem durant 15 minuts.

6- Retirem del forn i la bolquem sobre un paper vegetal nou. Traiem amb compte el que ha estat al forn i enrotllem la planxa utilitzant el nou paper que hem posat (també es pot embolicar amb un drap de cuina, com preferiu). Deixem refredar totalment el braç així embolicat.

7- Mentre el braç es refreda, preparem la nata: la posem al congelador durant uns 15 minuts (ha d'estar ben freda per muntar-la bé). La muntem amb unes barnilles, utilitzant la quantitat de sucre glass que ens agradi (aneu tastant, però a veure si us acabareu la nata, que us conec!).

8- Farcim el braç de gitano amb la nata i les maduixes tallades a daus, enrotllem amb compte i pintem el braç amb la resta de la nata. Aquí teniu unes imatges del procés:


9- Decorem el braç amb els Lacasitos (mireu les notes al final) i les llaminadures... i llestos!!

Notes:
- La millor nata per a muntar és la que té com a mínim un 35,1% de matèria grassa. Podeu utilitzar qualsevol mentre sigui per a muntar, però us quedarà millor si utilitzeu la que sigui 35,1%. Ja sé que sembla una tonteria aquest 0,1% (la majoria que hi ha al mercat són 35%), però us dic que es nota la diferència. Jo aquest dia la vaig pifiar, perquè vaig comprar nata muntada en una geladeria però no vaig fer el braç de gitano fins l'endemà, així que la textura de la nata ja no era la mateixa... (però estava boníssima!).
- Els Lacasitos s'haurien de posar ben poc temps abans de servir, ja que tenyeixen la nata i ja no us dic si fa calor...





 

14 comentaris:

  1. T'ha quedat tan bonic que fa pena menjar

    ResponElimina
  2. Fantàsticament floral...l'únic problema que he tingut alguna vegada amb els versàtils lacasitos és que han deixat anar una mica sobre la mantega on els he col·locat...però veig que a tu t'ha quedat espectacular...o hauré de provar amb nata!!!

    ResponElimina
  3. La presentació és una preciositat I la recepta......... és impossible trobar algú a qui no li agradi.Aquest mes tinc uns quants aniversaris I m'has donat una bona idea. Gràcies, Pili. Petons.

    ResponElimina
  4. Uahla, que bo! Ho probaré, a veure si en comptes d'un braç de gitano no em surt un xurro! Té molt bona pinta :P

    ResponElimina
  5. M'ENCANTA M'ENCANTA M'ENCANTA!!!!!!! t'he dit que m'encanta? JA JA JA JA JA!!!!!!. Ostres Pili quina decoració més bonica, mira que he fet braços de gitano en moltes ocasions però aquesta decoració és preciosa, amb el contrast de la nata, rebonic. Hauré de tastar aquesta massa, pels ingredients que porta té pinta de ser molt molt esponjós mmmmmmm.
    Et dono un 20!!! que dic un 20... un 100!!!
    Molts petons.
    Sandra.

    ResponElimina
  6. uuaaaa que precioooooooos!! m'encanta!! jo mai l¡he aconseguit fer pero amb aqusta decoració ja.....apuntadissima la idea guapa! petons

    ResponElimina
  7. Una decoració senzilla de fer i molt resultona. M'encanta!!! Això si, com molt bé dius, cal posar-los a l'últim moment perquè sinó destenyeixen.
    Petons

    ResponElimina
  8. Acabo de descobrir el teu bloc i m'encanta i evidentment m'hi quedo!!!
    i aquest braç de gitano... una decoració fantàstica!!!!

    ResponElimina
  9. T'ha quedat fantàstic esponjós i quins colors.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  10. Se que anem amb uns dies de retard, pero....

    Peasu desparrame cromàtic!!!!!!

    Ostres, tu, que avui teniem un dinar i ens van demanar de portar les postres.... El que els molt capullus no sabien es que jo segueixo el blog de la Pili!!!!!!

    Be, doncs, amb aquests antecedents, hem procedit a fotre-li canya a l'asunto.... Vamos, de cine, com diuen per Castelló... Ha quedat guapíssim, boníssim, i tots els 'íssims' que li vulguis afegir. Amb un petit afegitó, que es que hem canviat les madeixes per mores (es que vam anar a fer el tanteo boletaire amb l'amic Sanahuja fa dues setmanes i com que de bolets res de res, vam acabar amb mes de 4 kilos de mores..)

    Doncs això, que tot un èxit.

    Gràcies per la inspiració un cop més, Pili.


    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi, quina alegria!!! T'hauré de fer seguidor del mes! Què dic del mes: de l'any, jajajaja!!
      De veritat, m'alegra moltíssim que hagis fet la recepta i hagi estat un èxit! La veritat és que aquest braç de gitano et fa quedar bé vagis on vagis, perquè és tan espectacular (i a la vegada tan fàcil!).
      Gràcies pels teus comentaris i per seguir-me, procuraré seguir sorprenent-te! ;-)

      Elimina
  11. Hola Pili!!!!
    Eres una artistzaa.
    Petonets

    ResponElimina