Recent Posts

diumenge, 1 de desembre del 2013

Panets de llet


Aiiiiiins, quin vici aquests panets!!! La primera vegada que els vaig fer, ens els vam cruspir tots aquell mateix cap de setmana... i la segona, i la tercera... És que estan deliciosos! I no pots parar... Són ideals per esmorzar, amb mantega i melmelada. O farcits de nutella. O amb pa amb tomàquet i pernil... És igual com els feu: quan comenceu, no podreu parar!!

Si teniu un robot de cuina o una panificadora, tindreu la feina molt més fàcil, però també ho podeu fer a mà.

Aquesta recepta la vaig treure de Wholekitchen.


Ingredients:
- 425 gr. de farina de força
- 18 gr. de llevat fresc
- Un pessic de sal
- 175 ml. de llet
- 75 gr. de sucre
- La ratlladura d'una taronja
- 50 gr. de mantega fosa
- 2 ous


Elaboració:

1- Escalfem la llet al microones durant uns 30 segons aproximadament. Desfem el llevat amb els dits i l'afegim a la llet, juntament amb una culleradeta de sucre i la pell de la taronja (només la part taronja, ja que la blanca és amarga).

2- Si tenim panificadora: ho posem tot a la cubeta, posem el programa "masa subida" (és el que s'utilitza per fer massa de pizza) i anem al pas 6.

3- Si ho fem a mà: posem en un bol la farina, la resta de sucre i la sal. Ho mesclem i fem un volcà: al mig hi posem els ous, la llet amb el llevat i la mantega fosa. Amassem a mà o amb l'ajuda d'un robot (amb el ganxo d'amassar).

4- Amassem durant 20 minuts, fins que la massa es torni elàstica. Si veiem que se'ns enganxa massa als dits, afegim farina (però sense passar-nos, ja que sinó ens quedaran els panets durs). Si ho fem amb un robot, uns 10 minuts seran suficients.

5- Fem una bola amb la massa, posem una mica de farina en un bol i hi posem la massa. Tapem amb un drap i ho deixem fermentar durant una hora i mitja aproximadament (o fins que dupliqui el seu volum). Ha d'estar en un lloc càlid, sense corrent d'aire.

6- Passat el temps de repòs (o una vegada acabat el programa de la panificadora si és el cas), escampem una mica de farina sobre el taulell, hi posem la massa sobre i l'amassem lleugerament, per treure-li l'aire. L'estirem donant-li un gruix d'un centímetre i mig aproximadament.

7- Tallem cercles d'uns 8 cm. (Wholekitchen diu de 12 cm, però jo la primera vegada ho vaig fer de 10 i ja em van semblar una mica massa grans). També en podeu fer de més petits si voleu.

8- Anem posant els panets a la safata del forn sobre paper vegetal. Tornem a deixar que fermentin durant una mitja hora, fins que tornin a duplicar el volum.

9- Escalfem el forn a 200ºC. Coem els panets durant 6 minuts. Sí, en 6 minuts ja estan! (aproximadament).

10- Deixem refredar els panets sobre una reixa. Quan estiguin freds els pintem amb una mica de mantega fosa i escampem sucre glas per sobre.

11- Farcim amb nutella, mantega i melmelada... uhhhmmmmm, el que més ens agradi. Us ben asseguro que estan deliciosos!!


10 comentaris:

  1. Els faig avui mateix però amb format familiar...a veure com queda!!! Petons!

    ResponElimina
  2. Que bonitos y que ricos deben estar! No me veo capaz de hacerlos pero ya se lo que te voy a pedir la proxima vez en vez de galletitas, jajajajajaja. Un beso y feliz domingo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja, no puede ser Margot, que ahora ya tienes mucha práctica con los dulces y tienes que hacerlos!
      Besitos!

      Elimina
  3. Jo també els faré, tenen una pinta deliciosa!

    ResponElimina
  4. Jo també els faré, tenen una pinta deliciosa!

    ResponElimina
  5. Ai Pili, quins panets tan deliciosos. Ja ho pots dir, ja, amb qualsevol cosa han d'estar d'allò més bo. Ara mateix em cruspiria aquest de Nocilla...! Petons.

    ResponElimina
  6. Ostras...no n'he fet mai però m'estan entrant unes ganes! Quina pinta! petons

    ResponElimina
  7. Nosaltres també els hem fet aquests panets Pili, però tenen massa perill. Un cap de setmana ens vam aficionar a fer-los tipo bikini......el dilluns no ens tancaben els pantalons!! jajaja
    T'han quedat genial i es veuen super flonjos!!
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  8. Semblen boníssims i molt esponjosos. M'apunto la recepta, sembla que estan de vici!
    Marta

    ResponElimina