Recent Posts

dilluns, 20 de gener del 2014

Truita de patata gratinada al forn



Uuuuuuuf, quines vacances del bloc més llargues m'he agafat!! La meva intenció era parar un parell de setmanes per nadal - ho necessitava: en dos anys no havia deixat de publicar ni una sola setmana... - i al final s'ha convertit en un mes! Com sempre, falten hores al dia... Ara m'he complicat la vida amb un màster de logística que a vegades penso: "i qui em manava a mi embolicar-me d'aquesta manera? I dos anys!!!". Només de pensar-ho ja m'atabalo, jajajaja! Però després penso que ha estat una decisió del tot encertada. A més, m'ho passo genial a classe i recordo l'època de la facultat...

Anem per feina, que em disperso...

Ingredients (per a 3 persones aprox.):
- 3 patates grans
- 1 ceba
- 3 ous
- Bacon al gust (opcional)
- Formatge ratllat - jo utilitzo emmental
- Oli, sal



Elaboració:

1- Pelem i tallem les patates i la ceba.

2- Versió "normal" (amb més calories, però més bona, com sempre...): Posem oli abundant en una paella i hi fregim la patata, la ceba (no us oblideu de posar-hi sal) i el bacon.

3- Versió "light": posem la ceba en un bol, afegim una mica d'oli i sal i la posem al microones uns 3 minuts a la màxima potència. Seguidament afegim les patates i el bacon al bol, posem una mica més d'oli i sal i remenem. Ho posem al microones 5 minuts. Passat aquest temps, ho tornem a remenar i ho tornem a posar al microones 5 minuts més.

4- Deixem refredar una mica les patates. Afegim l'ou batut i remenem la mescla. Ho posem en una safata apta per al forn (o mini recipients com els que veieu a les fotos, com uns agradi més).

5- Escampem formatge ratllat per sobre i coem al forn, calor dalt i baix, durant uns 10 minuts o el temps que tardi l'ou en quallar, al vostre gust.



8 comentaris:

  1. Quina pinta aquesta truita, Pili, gairebé m'arriba l'olor! Per cert, un èxit els potets amb mescla per brownies! Gràcies per la idea. Petons.

    ResponElimina
  2. enhorabuena por volver a estudiar! te entiendo perfectamente! muchos animos y bienvenida de vuelta! besito

    ResponElimina
  3. I això podria fer-ho amb ous vegetarians (farina de cigró, aigua, sal i vinagre)??? Ho provaré, que té bona pinta....

    ResponElimina
  4. Uahla, quina bona pinta... ara me la fotria sencera!
    La donaré d'idea al cuiner de la casa! :P

    ResponElimina
  5. Ja se't trobava a faltar Pili!! aquestes truites individuals i gratinades fan molt goig!!

    ResponElimina
  6. m'encnata la idea i la pinta que te!! petons

    ResponElimina
  7. Ostres la presentació d'aquesta truita en cassola és genial! M'encanta! La provarem de prepara! Una abraçada i sort per afrontar la feina...perquè estudiar mentre continues amb les activitats quotidianes té molt de mèrit! Petons!

    ResponElimina