Recent Posts

diumenge, 25 de maig del 2014

Pebrots del piquillo farcits d'arròs, espinacs i bacon


Aquesta és una manera força sana de menjar pebrots del piquillo, que no sé per què normalment sempre porten algun ingredient amb més calories del compte (beixamel, nata...). El bacon també en porta unes quantes, però en podem posar poca quantitat o substituir-lo per pernil.

Les quantitats que us poso són aproximades, ja que també depèn de la mida dels pebrots del piquillo que utilitzeu. No passa res si en feu més del compte, us ho podeu menjar l'endemà.

Aquí teniu una altra recepta que vaig publicar ja fa temps: pebrots del piquillo farcits de tonyina.


Ingredients:

- Pebrots del piquillo
- 300 gr. d'arròs*
- 200 gr. de bacon
- 250 gr. d'espinacs
- Un grapat de panses
- Un o dos grans d'all
- Oli, sal, pebre
- Salsa de tomàquet per acompanyar

* Per l'arròs podeu comptar de 50 a 70 gr. per persona, però ja us dic que igual és massa o massa poc, depèn de com sigueu de menjadors, de si ho feu com entrant, per picar, com a plat principal... Jo utilitzo arròs llarg.


Elaboració:

1- Posem l'arròs a bullir amb sal. Quan estigui, l'escorrem i reservem.

2- Mentre es fa l'arròs, escaldem els espinacs durant 5 minuts en una olla amb un o dos dits d'aigua i seguidament els escorrem.

3- Posem un raig d'oli en una cassola i hi saltegem l'all, tallat ben petit. Afegim els espinacs, posem una mica de sal i pebre i remenem durant uns minuts.

4- En una altra cassola saltegem el bacon (no cal que hi poseu oli) i les panses. Quan estiguin, els afegim als espinacs. Remenem una mica i apaguem el foc.

5- Farcim els pebrots del piquillo i acompanyem amb la salsa de tomàquet.


5 comentaris:

  1. Un plat saborós, sa i nutritiu, i a més, d'uns colors preciosos! L'apunto!

    ResponElimina
  2. Mmmm que rico Pili! una variant light dels gratinats amb beixamel je je je je je. Segur que també estan molt bons. Hauré de començar a cuidar-me perquè encara no he començat la operació bikini nena aiiiiiiiii ja ja ja ja ja.
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
  3. Aquesta versió em sembla d'alló més bona!! Petons

    ResponElimina
  4. M'encanta aquest farcit!! i com tu dius, més saludable que no pas els típics coberts amb beixamel i gratinats, te'l copiaré segur! ;)

    ResponElimina