Recent Posts

diumenge, 3 de juny del 2012

Zebra cake


Això de fer pastissos cada dia m'agrada més. Quan vaig començar el blog pensava: " a veure si un dia no sabré quina recepta fer..." (ja ho sé, cateeeeeta!), però a mida que vaig provant coses noves, més en vull fer! És la segona vegada que publico una recepta d'un pastís amb ratlles, la primera ve ser el Baumkuchen, però aquest d'avui és més fàcil i ràpid de fer. Aquest pastís, que he tret de la web de Wholekitchen, és molt senzill, però sobretot vistós (i no cal que us expliqui perquè li diuen "zebra cake", no?). L'únic truc és a l'hora de posar la massa al motlle, que s'ha d'anar alternant una massa i l'altra. Ara us ho explico, anem per feina!

Ingredients (el meu motlle és de 22 cm):
- 4 ous grans
- 250 gr. de sucre
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 250 ml. d'oli d'oliva suau
- 250 ml. de llet
- 300 gr. de farina
- 1 cullerada de llevat en pols tipus Royal
- 2 cullerades de cacau (tipus Valor)


Preparació:
1- Precalentem el forn a 170ºC
2- Batem els ous amb el sucre, fins que dupliqui el volum.
3- Afegim l'extracte de vainilla, la llet i l'oli. Batem fins que quedi integrat.
4- Reservem dues cullerades de farina. La resta la tamisem, juntament amb el Royal. Afegim a la mescla anterior i batem (just perquè quedi integrat, sense passar-nos, ja que sinó es farien bombolles al pastís).
5- Dividim la massa en dos parts iguals. En una hi afegim 2 cullerades de cacau i a l'altra les 2 cullerades de farina que hem reservat (per això hem separat dues cullerades de la resta, perquè les dues parts tinguin exactament la mateixa consistència i el pastís quedi homogeni).
6- Untem amb mantega un motlle rodó (de 23 cm). Anem alternant al centre del motlle 2 cullerades de cadascuna de les masses, una sobre l'altra. No s'ha d'esperar a que s'escampi, sinó que posem 2 cullerades de la massa de cacau al centre del motlle i immediatament després posem l'altra, fins acabar la massa (no us preocupeu, no es tarda gaire en fer-ho). En aquest vídeo podeu veure com es fa amb un altre mètode (posant les masses en bosses de plàstic). Quedarà així:


7- Coem el pastís al forn durant uns 45 minuts, o fins que punxant amb un escuradents surti net.



Notes: 
- L'extracte de vainilla es pot substituir per sucre vainillat. I si tampoc en teniu, doncs no passa res.
- Com ja us he explicat en altres ocasions, quan diem una "culleradeta" ens referim sempre a mesura de cafè i una "cullerada" és sopera. De totes maneres, si us agrada fer dolços, potser ja tindreu aquest joc de culleres, que són d'allò més pràctic (1 cullerada o "tbsp-tablespoon", 1 culleradeta o "tsp-teaspoon", 1/2 culleradeta, 1/4 de culleradeta i 1/8 de culleradeta). 



8 comentaris:

  1. Que buena se ve,intentare hacerla, gracias por las instrucciones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya me explicarás cómo te queda Bea! No es nada complicado hacer este bizcocho y queda muy divertido!
      Besos!

      Elimina
  2. Pili t'ha quedat guapíssim aquest coc, m'encanta!. M'agrada com t'han quedat les fotos, estàs feta una professional je je je. Però el que més m'agrada és... on has posat el cake, el plat de presentació... no se com es diu... en vull un però no vegis com piquen... i ja no hi cabem a casa!!! ja ja ja!!!.
    Petons guapi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que em vaig quedar parada quan el vaig fer: no l'havia fet mai i així va sortir a la primera!
      El plat de presentació es diu "cake stand", jeje. I no cal que em parlis de no cabre a casa...
      Petons guapa!!

      Elimina
  3. que sapigueu que demà el faig!!! és original i sembla senzill de fer, ja veurem.....sabeu si es pot utilitzar llet desnatada?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial Gemma!!!! Ja veuràs com és molt fàcil de fer!
      Jo el faig amb llet semi, suposo que amb la descremada també es pot fer (igual puja menys o no queda tan esponjós, però jo diria que es pot fer). Ja em diràs què tal!
      Petons

      Elimina
  4. Jo sempre tinc dilemes amb les llets i farines, es pot fer amb llet d'arros i farina sense gluten????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ho sento però no t'ho ser dir Gemma.. No he utilitzat mai farina sense gluten ni llet d'arròs... Serà qüestió de provar-ho!

      Elimina