Recent Posts

diumenge, 14 d’octubre del 2012

Tiramisú en gotets



Avui he participat per primera vegada en una cursa popular. Ha estat una cursa benèfica: 5km per a lluitar contra el càncer de mama. Ha estat genial i espero que sigui la primera de moltes curses. Per compensar l'esforç, de postre hem menjat tiramisú, un postre senzill, ideal si teniu convidats, ja que es pot preparar el dia abans (de fet, queda millor d'un dia per l'altre).

Aquesta recepta l'he tret de la Laura Vitale, ja que buscava un tiramisú sense ou (com que aquest postre no es cou, em feia mania posar ou cru i per això vaig buscar una recepta que fós sense...). Jo us la presento en gots, però podeu utilitzar un motlle de 22x22cm aproximadament.



Ingredients (per uns 10 gotets "zurito"):
- 360 ml. de nata de muntar
- 500 gr. de formatge Mascarpone
- Una culleradeta de postre d'extracte de vainilla (opcional)
- 65 gr. de sucre
- 250 ml. aprox. de cafè fort
- 2 cullerades soperes de rom, amaretto... (jo no en vaig posar)
- 2 cullerades soperes de cacau en pols (tipus Valor)
- 20 o 30 melindros ("bizcochos de soletilla", "ladyfingers", digueu-li com vulgueu...)

Elaboració:
1- Fem el cafè i el posem en un plat o en un cassó. Reservem perquè es vagi refredant (hi afegiu el licor en cas que en poseu).
2- En un bol batem la nata de muntar i la reservem a la nevera.
3- En un altre bol mesclem el mascarpone, l'extracte de vainilla i el sucre amb una espàtula. Afegim la nata muntada en dues o tres vegades, amb compte perquè no baixi massa.
4- Ara ja preparem els gotets: partim els ladyfingers per la meitat, els suquem al cafè i els posem al fons del got. Afegim una capa de la mescla del Mascarpone (jo n'he posat una cullerada sopera i mitja aproximadament). Tornem a posar un ladyfinger sucat al cafè i partit per la meitat i una altra capa de formatge. Si ho feu en un motlle gran enlloc de gots, el procediment és exàctament igual (però no cal que trenqueu els ladyfingers, seria una llàstima...).
5- Posem el cacau en un colador i empolvorem els gotets.
6- Pacièeeeeencia, ja us he dit que és més bo el dia següent (però si teniu molta gana, amb unes 4-6 hores ja us els podeu cruspir!).

8 comentaris:

  1. A mi tb' hem fa una mica de mania això de posar ou... la meva germana fa un tiramisú boníssim, és la seva especialitat! ja ja ja. Aquesta recepta té molt bona pinta.
    Felicitats per la teva primera cursa! ja he vist la foto al facebook.
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
  2. Gràcies Sandra! Va ser molt xula la cursa, un ambient fantàstic i per una bona causa!
    Petons!!

    ResponElimina
  3. Pili que són els ladyfingers???? aquest cap de setmana tenim barbacoa i vull fer aquest tiramisú. El puc fer en un motlle rodó desmotllable??? creus que aguantarà quan el desmotlli?????? Quantes preguntes ji ji ji.
    Petonets, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra, són els "bizcochos de soletilla". Ho he posat en anglès i en castellà perquè no sé com es diuen en català... I ara ho he buscat i resulta que es diuen "melindros"! Clar, com no me'n recordava? Ara mateix ho canvio a la recepta...
      Pel que fa al motlle... Els tiramisús en motlles grans jo sempre els he vist en motlles rectangulars o quadrats. Si el motlle és de vidre, se serveix directament de la safata. I suposo que si ho fas en un motlle desmuntable no tindràs problema (tot i que sí que crec que no hauria de ser rodó, ja que et costaria posar els melindros ben encaixats i queda més mono si els pots posar en filera).
      Espero haver-te ajudat. Petons guapa!

      Elimina
    2. Gràcies guapa! doncs no se que faré... el que tinc desmuntable quadrat és gran aiiiiinss, per això ho volia fer rodó, tipus pastís de tiramissú. La qüestió era si la crema de nata i formatge queda força consistent o no... pq' no es desmunti ji ji ji. Crec que m'arriscaré, i com estem en família si no els hi agrada... que s'hi posin fulles ja ja ja!!!!.
      Petonets, Sandra.

      Elimina
    3. Segur que et queda bé Sandra! Sobretot la nata que estigui ben freda de la nevera per muntar-la. També millor que el facis el dia abans i el guardis a la nevera perquè es posi ben consistent.
      Ja m'explicaràs!
      Petons.

      Elimina