Recent Posts

dilluns, 24 de desembre del 2012

Polvorons per Nadal



Avui us escric des de Linares, després de fer la sortida de running més "freak" de l'any: he anat a córrer amb el Jesu, el Manolo i l'Andrés amb un barret de pare Noel! Clar, a mi m'és igual perquè com que no sóc d'aquí, la gent no em coneix... tot i que, ben pensat, hem posat la foto al Facebook i l'ha vist tothom! En fi, que ha estat divertidíssim, 8,5km corrent amb bon humor i desitjant bon nadal a tot aquell que es creuava al nostre pas.

Aquí teniu la recepta dels polvorons, que per algun estrany motiu no menjo mai excepte aquesta vegada que els he fet jo...



Ingredients (per uns 20 polvorons aproximadament):

- 300 gr. de farina
- 100 gr. d'ametlla en pols
- 150 gr. de llard
- 150 gr. de sucre glas
- Canyella en pols (al gust, jo hi vaig posar una cullerada de postre)

També necessitarem paper vegetal per al forn.

Elaboració:
1- Escalfem el forn a 160ºC. Escampem la farina sobre la safata i la coem durant uns 25-30 minuts, remenant-la amb una cullera cada 5 minuts. La retirem del forn i la deixem refredar.


2- Fem la mateixa operació amb l'ametlla en pols, però durant 10-15 minuts.
3- En un bol (o sobre el taulell) posem la farina i al centre hi afegim l'ametlla, el llard, el sucre glas i la canyella. Amassem fins que quedi una pasta homogènia.


4- Estirem la massa amb un rodet (si està massa tova la podem posar a la nevera durant una estona, o d'un dia per l'altre). Jo els vaig fer d'un centímetre de gruix, però els podeu fer d'un i mig si voleu, això va a gustos. Tallem els polvorons en forma rodona.


5- Posem els polvorons a la safata del forn sobre paper vegetal i els coem durant uns 15 minuts. Jo vaig posar calor per baix durant els primers 10 minuts i els darrers 5 també calor per dalt, però ho heu de comprovar amb el vostre forn, ja que tots sabem que hi ha molts forns (com el meu) que "van per lliure" i són una mica temperamentals...
6- Traiem els polvorons del forn i els deixem refredar (no els toqueu fins que no siguin freds, se us desfaran...). Escampem sucre glas per sobre i ja ens podem cruspir els nostres polvorons casolans!!!

Notes:
- Enlloc de fer-los amb canyella els podeu fer del sabor que us agradi, per exemple de xocolata (afegint un parell de cullerades soperes de cacau) o de llimona (afegint ratlladura de llimona).
- BON NADAL!!!!


6 comentaris:

  1. molt i molt boons!! bones festes i feliç any 2013! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! Bones festes i feliç 2013 per a tu també!
      Petons!

      Elimina
  2. Primer de tot... FELIÇ ANY NOU!!!!. Mmmmm quins polvorons més bons i quina presència!. Jo no acostumo a menjar però si ho faig jo... SIIIII ji ji ji. Aquest rodet pistatxo hem sona... ejem... a si! jo tb' el tinc!! ja ja ja! és una passada! des de que el tinc que faig més cosetes ji ji.
    Molts petons guapa!
    Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra i FELIÇ ANY NOU per a tu també!! El rodet... una meravella, a que sí? jejeje!
      Una abraçada!!!

      Elimina
  3. Hola Pili,
    Qué buena pinta tienen los polvorones, los caseros los mejores!!
    Me he encontrado con tu blog de casualidad, me encanta!! el blog, las recetas tan ricas que tienes y la fotografías, que dicen cómeme!!. Por aquí me quedo,ya tienes una seguidora más.
    Petons i Feliç Any Nou!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Conchi, me alegra que te guste mi blog! Yo también he visitado el tuyo y allí me quedo: me encantan tus recetas caseras!
      Petons i Feliç Any Nou!!

      Elimina