Recent Posts

diumenge, 3 de febrer del 2013

Puré de dos colors


Pffffffff, avui toca una recepta baixa en calories... Tenint en compte que les últimes receptes que he publicat són d'allò més potent, avui us en porto una light, molt light. Us he de confessar que jo encara no l'he fet a casa: la va fer la meva germana Emma, a qui dedico aquesta entrada (per ser la que sempre cuida de tots nosaltres: és la germana gran i a més infermera...). Va veure la recepta a la tele (la feia l'Arguiñano) i va quedar tan bonic i bo que vaig pensar que li faríem fotos i la publicaríem, encara que no ho hagués fet jo. Es tracta d'un puré "de dos colors", de bròquil i carbassa, però tot i que no ho he provat, segur que queda bé variant els ingredients (pastanaga enlloc de carbassa, carbassó enlloc de bròquil...).


Ingredients (per a 4-6 persones)

Per al puré de bròquil:
- Una bròquil
- 1 porro
- 1 carbassó
- 1 patata
- Sal, pebre

Per al puré de carbassa:
- 400 gr. de carbassa
- Una ceba tendra
- 2 pastanagues
- 1 patata
- Sal, pebre

Per la vinagreta:
- Un grapat de "kikos" (panís torrat, per mi el millor és MisterCorn)
- Una culleradeta (de postre) de curry
- Oli d'oliva, un pessic de sal

Elaboració:
1- Separem una miqueta de bròquil i una mica de carbassa i reservem (ho utilitzarem al final per decorar).
1- Preparem el puré de carbassa: posem aigua a bullir. Afegim els ingredients tallats a bocins i sal al gust (no posem pebre ara). Coem durant 15 minuts aproximadament. Retirem del foc i batem amb el "turmix". Corregim de sal si fés falta i afegim una mica de pebre.
2- Fem el mateix amb el puré de bròquil: posem tots els ingredients, també tallats a bocins (no us oblideu la sal) a bullir durant 15 minuts. Quan està fet, també triturem.
3- Mentre bullen els purés, anem preparant la vinagreta de panís: posem el grapat de "kikos" al morter i els piquem una mica. Afegim el curri i un bon raig d'oli. Barregem bé i reservem.
4- Tallem a bocins petits el bròquil que teníem reservat i tallem a quadrats la carbassa. En un cassó amb aigua bullint ho escaldem durant un minut.
5- Presentem el plat: aquí o bé haureu posat els purés en gerres o bé requerireu un ajudant. Aboquem els purés al plat al mateix temps, un per cada costat, tal com veieu a la imatge inferior. Decorem posant uns bocins de bròquil sobre la crema de carbassa i uns daus de carbassa sobre la crema de bròquil. Posem un rajolí de la vinagreta amb aquesta gràcia que ens caracteritza, jeje.



6- Una manera diferent de menjar verdura, no trobeu?

4 comentaris:

  1. PERÒ QUE REBONIC!!!!! m'encanta Pili, t'ha quedat molt vistós i segur que estava deliciós. Un 10!!!.
    Petons guapa.
    Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa! No ho veus com a vegades també faig coses amb poques calories? jejeje

      Elimina
  2. Queda muy bonito y muy bien presentado con esos dos colores!! Seguro que sorprende a más de uno.
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Ana! Acabo de ver vuestra receta de la empanada de atún: espectacular! Enhorabuena por vuestro blog!

      Elimina