Recent Posts

diumenge, 3 de març del 2013

Torrades amb xampis, alls i pernil salatAquestes torrades les vaig fer l'altre dia per sopar, que no estava gaire inspirada, i em va donar un cop de mà la Belén, de Cocinar para 2, que té unes receptes molt senzilles, divertides i bones. Aquesta pàgina la vaig descobrir gràcies a la Camino, que també té unes idees genials a l'hora de cuinar i sovint comentem receptes noves que provem. Gràcies de nou, Camino!

Ingredients (per a 2 persones):
- 200 gr. de xampinyons (o dels bolets que us agradin)
- 1 o 2 grans d'all
- 50ml de vi blanc (jo no en vaig posar)
- Pernil salat tallat petit (la que us sembli)
- Oli d'oliva, sal
- 2 llesques de pa de pagès
- 2 cullerades soperes de pa ratllat

Elaboració:
1- Escalfem el forn a 250ºC.
2- Tallem l'all a làmines fines i el saltegem en una paella amb una mica d'oli.
3- Quan estigui l'all daurat, afegim els xampinyons i els fem durant uns 5 minuts a foc mig. Hi posem sal i el vi (que jo no vaig posar perquè havia de baixar al meu traster-bodega a buscar una ampolla i no en tenia ganes...) i ho deixem uns 5 minuts més, a foc fort, perquè redueixi.
4- Torrem el pa una mica, el suquem amb tomàquet si ens ve de gust, hi posem a sobre els xampis, el pernil salat tallat a trossets petits i una cullerada de pa ratllat a sobre de cada torrada. Posem un rajolí d'oli per sobre i ho gratinem al forn durant uns 10 minuts aproximadament, fins que el pa ratllat estigui daurat.

Notes:
- Si també ho feu amb xampinyons, que deixen anar molta aigua, us recomanaria que feu com jo i no hi poseu vi, perquè igual la paella es converteix en una piscina...
- La recepta original també és sense les torrades, però jo ho trobo més pràctic amb el pa, perquè es pot fer com un plat únic per sopar.

6 comentaris:

 1. Moltes gràcies Pili!. Només et puc dir que t'agraeixo les super receptes que publiques (tens un super admirador a casa... quan hi ha alguna cosa bona el Pep sempre pregunta si es una recepta de la Pili) i per suposat ja tinc un sopar planejat per aquesta setmana. Petonets guapetona!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies a tu Camino!! Per mi és una satisfacció molt gran veure que proveu de fer les meves receptes i que us agradin! Sempre dic que entre tots m'ajudeu a millorar i m'ensenyeu a cuinar! M'encanta que sempre comentem receptes noves, que provem de fer, problemes que ens trobem quan intentem fer una crostata... jejeje!
   Quina alegria que també li agradin al Pep les receptes!
   Seguiré intentant millorar cada dia. Ah, s'accepten recomanacions pel blog!
   Petonet!

   Elimina
 2. genial les torradetes!!! un sopar de diumenge ràpid i deliciós! a més de sa! petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Roser! Sí que és prou sa aquest sopar... Sempre ho podem canviar per una versió menys "light", amb formatge ratllat enlloc de pa ratllat, i segur que també queda boníssim!
   Petons!

   Elimina
 3. Una idea fantàstica, com sempre Pili! :) Sembla que ens haguem posat d'acord amb les receptes... ji ji ji
  Petons, Sandra.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó Sandra! He vist les teves mini-pizzetes de pa i m'encanten!! Les faré segur!!
   Petons!

   Elimina