Recent Posts

diumenge, 27 d’octubre del 2013

Ossets de pa


Aaaaaaainss!! No em digueu que no us fan llàstima! Si és que són tan monos! S'ha de ser despietat per pegar una queixalada a aquests ossets tan tendres... Perquè sí que són força tendres: tenen un punt a brioix que els fa irresistibles (porten una mica de mantega), i una vegada féu una mossegada agafant una orella i un ull, ja no fan llàstima, perquè ja no semblen ossos, jejeje.

Ah, igual esperaveu una recepta de panellets. Doncs com que enguany no crec que en faci, aquí us deixo la recepta dels que vaig publicar ara fa un any, pels que encara no heu descobert l'apartat Índex de receptes o el d'Índex de receptes per foto del bloc (just davall de la capçalera del bloc):


He tret la recepta de l'últim llibre que m'he comprat, Las Recetas de la Felicidad, de la Sandra Mangas, per mi una de les millors bloggers de receptes de cuina de la xarxa. He passat de tenir dos llibres de receptes que no utilitzava mai i no sé quants anys fa que tinc, a tenir dues estanteries plenes de llibres de cuina. I ara necessito temps, molt de temps...


Ingredients (per 16 unitats):

- 300g de farina de força
- 1 sobre de llevat sec de panader (uns 5 gr.)
- 1 cullerada sopera de sucre
- Una cullerada de postre de sal
- 40g de mantega a temperatura ambient
- 1 ou
- 175 m. de llet a temperatura ambient
- Un retolador de tinta comestible o substitut (veure notes al final)

Elaboració:
1- En panificadora: posem tots els ingredients a la cubeta i posem el programa "masa subida". Quan hagi acabat, anem al pas 7.

2- Elaboració manual: en un bol mesclem la farina i el llevat. Afegim el sucre i la sal i remenem amb una cullera.

3- Afegim l'ou i la llet i ho barregem tot amb una rasqueta de panader o amb una cullera de fusta.

4- Quan veiem que els ingredients estan més o menys mesclats, traiem la massa del bol i la posem sobre el taulell enfarinat. Amassem durant uns 5 o 10 minuts.

5- Afegim la mantega i tornem a amassar uns altres 5-10 minuts. Si veiem que la massa se'ns enganxa molt als dits i no la podem manipular bé, afegim una mica de farina (però sense passar-nos, si en posem massa, els panets poden quedar massa durs).

6- Fem una bola amb la massa, la posem en un bol una mica enfarinat. Cobrim amb un drap i deixem llevar fins que la massa dupliqui el seu volum, que pot ser una hora o una i mitja.

7- Un cop passat el temps de llevat, traiem la massa del bol, la tornem a posar sobre el taulell amb una mica de farina, la pressionem una mica per treure-li l'aire i en fem 16 porcions (i guardem una petita quantitat de massa per fer les orelles).

8- Formem una bola amb cadascuna de les porcions i les coloquem sobre la safata del forn folrada amb paper vegetal.

9- Fem mini boles (les orelles) amb la massa que hem reservat i les enganxem amb una mica d'aigua. Deixem reposar uns 15 minuts. Mentrestant, escalfem el forn a 200ºC.

10- Fornegem els ossets durant uns 10-15 minuts (calor per baix en el meu cas).

11- Deixem refredar. Amb el retolador comestible, dibuixem els ulls i el nas.

12- Aquests ossets no tenen boca...

 Notes:
- El retolador de tinta comestible el podeu trobar en botigues com el Culinarium, Casa Viva, o en qualsevol botiga de rebosteria. Si no en teniu, diu la Sandra que es pot utilitzar clau d'espècie o unes gotes de xocolate fós (per la versió dolça).



10 comentaris:

  1. Més preciosos impossibles....oi tant que fa cosa menjar-se'ls!!!

    ResponElimina
  2. Doncs si que fa pena menjar-se'n un però al final segur que caus a la temptació, si comences no deus poder parar!! petons

    ResponElimina
  3. jajja que monooos!!!! ets una artista noiaa! petons

    ResponElimina
  4. Son apachuchableeeeeeeeeeeeeessssssssss, te superas cada día amiga! Un besito

    ResponElimina
  5. Pero q cucos q son!!! M'apunto la recepta per fer-los!

    ResponElimina
  6. Són una cucada, i potser si que fa peneta la primera mossegada, però estic segura que és començar i no parar!!! una recepta molt divertida!

    ResponElimina
  7. Oooooh què bonics aquests ossets! Per un aniversari infantil són ideals, els nens se'ls deuen de menjar encantats. Petons.

    ResponElimina
  8. Si que fa una mica de peneta fer-hi queixalada haha
    Són molt monus :P
    Un petó!

    ResponElimina
  9. ai nena... quina cucada!!! jo els utilitzaria per a la decoració d'un aparador, ja veus tu!

    ResponElimina
  10. Quina cucada Pili!!!! són adorables :-)) Als menuts de la casa els hi encanten aquestes cosetes, i ho dic per experiència, aquests ossets triomfen en una festa infantil.
    Molts petons guapa!!!
    Per cert... el dia 23 vaig amb la meva germana a BCNA&CAKE!!!!!! que hem torno boxa!!! ja ja ja ja ja
    Sandra.

    ResponElimina