Recent Posts

diumenge, 8 de desembre del 2013

Fideuà (i algunes receptes de nadal)

 

Doncs sí, ja s'apropa el nadal, ja he fet l'arbre, el pessebre i tinc la casa decorada "nadalenca a tope". Perquè sí. Perquè m'agrada. Però no he fet torrons ni polvorons, encara no he tingut temps, però espero fer alguna cosa d'aquí a reis... Mentrestant, aquí teniu algunes de les receptes nadalenques que he publicat:

- Gingerbread man cookies
- Polvorons
- Torrons de gema cremada
- Filet Wellinton

I amb la recepta que porto avui pensareu: però si ella sempre diu que no fa mai receptes de peix... doncs aquesta és l'única excepció, i és una versió que jo quasi diria que no compta com a peix, perquè porta més fideus que sípia, jeje... És molt fàcil de fer, i si com a mi, el metge us ha prohibit bullir caps de peix per fer el brou, no tindreu cap problema, que el caldo en bric va fantàstic!

Aquesta recepta me la va passar el Santi, una de les persones que més admiro en aquesta vida, i des que la tinc, està en la meva llista d'imprescindibles de la cuina. Sempre en faig en quantitats industrials i la que sobra la congelo. Així que us dono la recepta amb les quantitats (bèsties) que faig jo, que sempre podeu reduir a la meitat. 


Ingredients (per a unes 10 persones, si ve el Nelson, per 8, hahaha!):

- 750 gr de fideus "de cabell d'àngel" ("fideu 0")
- Uns 500 o 600 gr de sípia (o calamar)
- 4 grans d'all
- 2 litres de brou de peix (el meu metge em té terminantment prohibit fer-ne, jajaja - és broma!), el compro de Gallina Blanca i l'última vegada del Mercadona, i també va quedar molt bo)
- 4 grans d'all
- Oli, sal
- Allioli (un ou, un gra d'all, sal i oli)


Elaboració:

1- Posem el caldo a escalfar.

2- Posem oli a la cassola (més aviat abundant) i hi sofregim la sípia tallada a daus durant uns minuts a foc fort. La traiem de la cassola i la reservem.

3- Fem el mateix amb l'all, tallat a làmines (però ara a foc mitjà). El reservem juntament amb la sípia.

4- Amb l'oli que queda, incorporem els fideus i la sal (amb aquesta quantitat de fideus jo hi poso una cullerada de postre aproximadament, ja que el brou ja porta sal). Aquí ve un tema important: hem de remenar sense parar (jo ho poso a foc mig-alt), perquè no se'ns cremin. Veureu que es van daurant:


5- Quan veiem que estan ben torrats (uns 10-15 minuts aproximadament), afegim l'all i la sípia. Remenem un minut més i afegim el brou calent.

6- Deixem que faci xup-xup uns 5 minuts. Retirem del foc i tapem la cassola amb un drap. Deixem reposar 3 o 4 minuts més, traiem el drap... et voilà!!! Els fideus s'han posat dempeus per aplaudir-nos, hahaha!!!

7- Preparem l'allioli fàcil amb la batedora (o com més us agradi a vosaltres, però per mi a la fideuà li va bé l'allioli "de túrmix"): posem l'ou, un pessic de sal, un gra d'all tallat a daus i un bon raig d'oli dins el got de la batedora. Batem a poc a poc i quan vagi espessint, afegim més oli, fins aconseguir la quantitat que necessitem.



14 comentaris:

  1. A mi no m'grada massa la fideuà però té una pinta boníssima com tot el que fas. Si no és indiscreció, pq no pots bullir peix?? Em mata la curiositat jeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. jejeje, és una broma Silvia! Ja veig que ha quedat com si ho digués en sèrio, perdoneu! (ara mateix edito l'entrada). És que no m'agrada gens el peix i faig la conya de que el meu metge m'ho té prohibit...

      Elimina
  2. M'encanta la fideuà amb l'allioli. Des d'aquí em sembla que sento l'oloreta i se'm fa la boca aigua. Boníssima. Per cert, és dolent bullir els caps del peix? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No Chus, no és dolent! Era una broma, perdoneu que ha quedat com si anés en sèrio...
      Petons!

      Elimina
  3. a mi me encanta, yo tambien la tengo al blog. Un besito

    ResponElimina
  4. Quina ganota, mirant les fotos ja m'imagino la olor! mmmmmmm :P

    ResponElimina
  5. M'encanta com queda la fideuà dempeus!!! jejejj No l'he fet mai així però ara segur que m'animaré amb aquesta recepta. petons

    ResponElimina
  6. quina fideua mes maca !!! mira que ho trobo dificil qu quedi en punxes!! aixo es art!! ....tinc pendent fer el torro de gema, el meu preferit! petons

    ResponElimina
  7. Una fideuà espectacular...i un recull de receptes de Nadal genial...a veure si provo de fer els polvorons amb farina d'ametlla en comptes de amb farina d'avellana! Petons!

    ResponElimina
  8. Quin goig de fideuà, i que curiós lo del drap, ho tindre present pel dia que en faci.

    ResponElimina
  9. T'ha quedat perfecte, amb tots els fideuets cap amunt. Quina bona pinta! M'encanta la fideua...

    ResponElimina
  10. Quina super fideuà Pili!! Avui n'hem menjat nosaltres a casa :P
    Probaré el caldo que comentes encara que jo sóc de les uqe m'agrada fer el fumet, jejeje. I no et posis nerviosa amb això de publicar coses nadalenques....no et sembla prou nadalenc treure una bona fideuà com aquesta al mig de la taula amb tota la familia al voltant? ;)
    Petonets bonica. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. Què bona que és la fideuà eh??! fa una pintassa amb tots els fideuets de punta!! com ha de ser, no??

    ResponElimina
  12. Nenaaaaa t'ha quedat perfecte!!! mira els fideus com miren amunt!! ja ja ja ja. Doncs jo la faig exactament com tu, la única diferència... que hem curro un pedazo brou de peix JA JA JA JA JA, però que sàpigues que tb' la he feta amb brou de brick eeeeeeeee i queda força bona. Quan vénen els de casa li afegeixo gambetes que volen xixa ja ja ja ja.
    Petons guapa!
    Pd: diumenge estreno el meu súper motlle Piliiiiiiii!!!!!! És el meu cumple ji ji ji

    ResponElimina