Recent Posts

diumenge, 14 de setembre del 2014

Tiramisú amb galetes Digestive


Hi ha algún postre més fàcil de fer que el tiramisú? Segur que sí, però tan fàcil i tan bo... no ho crec. Aquesta recepta d'avui és una versió del Tiramisú en gotets que vaig publicar fa un parell d'anys. He dit dos anys? com passa el temps! (al gener farà tres anys que vaig començar el bloc!).

El tiramisú és ideal preparar-lo sempre un dia abans. La idea per aquesta versió me la va donar l'Ignacio, quan em va passar una recepta del "millor tiramisú del món" (que jo no he provat encara i que em planta cara perquè no és pas senzilla, s'ha de cuinar amb el termòmetre i tot...), que es fa amb cookies de xocolata enlloc de melindros. Aquest tiramisú és més consistent que el de melindros, així que les racions han de ser més petites (bé, això és molt dir, depèn de la gana i de com siguem de llaminers), però a mi m'agrada molt més que el tradicional.


Ingredients:
- 360 ml. de nata de muntar
- 500 gr. de formatge Mascarpone
- Una culleradeta de postre d'extracte de vainilla (opcional)
- 65 gr. de sucre
- 250 ml. aprox. de cafè fort
- 2 cullerades soperes de rom, amaretto... (jo no en poso)
- 2 cullerades soperes de cacau en pols (tipus Valor)
- 15 o 20 galetes tipus digestive


Elaboració:
1- Fem el cafè i el posem en un plat o en un cassó. Reservem perquè es vagi refredant (hi afegiu el licor en cas que en poseu).

2- En un bol batem la nata de muntar i la reservem a la nevera. Recordeu que per muntar la nata ha d'estar ben freda; va molt bé posar-la una estona al congelador abans de batre-la.

3- En un altre bol mesclem el mascarpone, l'extracte de vainilla i el sucre amb una espàtula. Afegim la nata muntada en dues o tres vegades, amb compte perquè no baixi massa. 

4- Preparem el tiramisú en una safata (o recipients individuals): suquem les galetes al cafè i les posem sobre la safata. Afegim una capa de la mescla del Mascarpone. Tornem a posar una altra capa de galetes i una altra capa de formatge.


5- Posem el cacau en un colador i empolvorem el tiramisú.

6- Reservem a la nevera fins al dia següent (si no podeu esperar, deixeu-lo com a mínim unes 4-6 hores).
 


3 comentaris:

  1. Ostres... a mi les digestive m'encanten...gràcies a tu ja hi he trobat un nou destí! Petons!

    ResponElimina
  2. wooww quina pinta!! el tiramisu casola es fantastic i mira que es rapid de fer oi? petons

    ResponElimina
  3. Hola Pili! aquest tiramissú té un aspecte increíble mmmmmmm m'encanta la idea de les galetes, segur que està de vici.
    Petons guapa!
    Sandra.

    ResponElimina