Recent Posts

diumenge, 29 d’abril del 2012

Arròs amb espinacs i ous


Ahir vaig fer un dinar molt sa: carbohidrats (=arròs), fibra, antioxidants, ferro (=espinacs), proteïnes i vitamines A, D i E (=ous). En resum: la recepta que us presento. Ho vaig fer com a plat únic, que és com sovint dinem. Almenys va servir per compensar el postre: vaig fer uns cinnamon rolls (espirals de canyella), una bomba calòrica... però una autèntica delícia, com tot allò que engreixa. Aviat publicaré la recepta, no me la puc quedar només per a mi!

Ingredients - per a dues racions, com a plat únic, clar que dependrà de la gana que tingueu...:
- 200 gr. d'espinacs
- 120 gr. d'arròs
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- Un grapat de panses
- Un grapat de pinyons
- 2 ous, o els que us vulgueu menjar
- Oli, sal, pebre
- Formatge parmesà ratllat (opcional)


Preparació:
1- Posem l'arròs a bullir.
2- Bullim els espinacs en una olla, amb un dit d'aigua, durant 5 minuts. Això si els hem comprat frescos; si els utilitzem congelats, els afegirem directament en el pas 4.
3- Mentrestant, comencem a preparar el sofregit: en una paella posem una mica d'oli i hi afegim la ceba i l'all ben picats. Quan es comencin a daurar, afegim els pinyons i les panses.
4- Afegim els espinacs i remenem. Seguidament incorporem l'arròs. Salpebrem al gust.
5- Ara tenim dues opcions: la primera és posar l'arròs en un recipient apte per al forn, fem dos forats i hi posem els ous crus i ho coem al forn, precalentat a 180ºC, fins que els ous estiguin al nostre gust. Així és com ho vaig fer ahir, que és tal i com posava la recepta del llibre d'on la vaig treure (Los pucheros de las monjas clarisas), però la propera vegada faré els ous ferrats i els posaré sobre l'arròs, ja veig que al forn perquè es cogui la clara bé (la detesto crua...), el rovell s'ha de fer massa.
6- Opcional, posem una mica de formatge parmesà per sobre i a menjar!!

4 comentaris:

  1. Hola Pili, aquest plat de arròs te que ser molt bó . A mi també m'agraden molt els plats únics: Amb ous no n'hi he posat mai. Ho probaré. Unes receptes abans he vist uns croisants que tenen molt bon pinta; aixi que amb el teu permís els copiaré.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Quima!
      No l'havia fet mai aquesta recepta i està molt bo. L'únic és que et recomano fer els ous ferrats enlloc de fer-los al forn, crec que quedarà millor.
      Els croissants els has de fer: queden boníssims! Ja em diràs com et queden!
      Petonet!

      Elimina
  2. Pili quin arròs més rico rico mmmmmmmmmmmmmmmmm. Ja tinc gana... ji ji ji. Petons guapi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està molt bo Sandra! Amb tanta recepta dolça, ja està bé posar-ne alguna de salada, jeje.
      Per cert, ja m'he comprat el motlle per l'Angel Food Cake: essspectacular!!! Ahir vaig fer el pastís, amb un coulis de xocolata per sobre i va ser brutal! (el motlle és el de 26cm, no en va quedar ni un bocí!). Avui n'he fet un altre, jeje... No havia tastat mai un pastís tan bo!
      Petonets guapa!

      Elimina