Recent Posts

dissabte, 7 de juliol del 2012

Mini calzone dolces


Aquest cap de setmana m'avanço amb l'entrada, perquè demà em serà impossible publicar-la: actuo al Camp de Mart, a l'òpera "L'Home del paraigua", ballant amb les companyes d'Indra Dansa!!! La "Vero" (Verónica Costa, la nostra professora) és genial, a més de ser una profe fantàstica (té una paciència infinita ensenyant, se li nota que el que fa és la seva passió) i una ballarina excepcional, així que li dedico aquesta entrada, per totes les bones estones que passem amb ella, que són moltes!

Ja us he dit més d'una vegada que m'encanta la pasta de full, no? De les 26 receptes que he publicat fins al dia d'avui, aquesta és la quarta que faig amb pasta de full (i això només és el principi!!). Després de les orelletes, el "croissants en un pis-pas" i el pastís amb crema i fruita, ara toca fer les mini calzone dolces: senzilles, ràpides i booooooones (tot queda bo amb la pasta de full...). La recepta la vaig treure de La cuina de casa i la vaig modificar una mica.



Ingredients:
- Una base de pasta de full*
- Un plàtan
- Un grapat de nous (al vostre gust)
- Perles de xocolata (si no en teniu, podeu posar-hi xocolata trencada a trossets petits)
- Sucre glass
- Un ou.
- Xocolata líquida i gelat de vainilla per acompanyar

* La recepta original és amb una base de pizza, però jo ho vaig provar i a mi m'agrada més amb pasta de full. Potser és perquè la base de pizza que tenia no era prou bona. De fet, ara que ho penso, aquesta recepta ja no s'hauria de dir "calzone", però què més dóna? 



Preparació:
1- Preescalfem el forn a 220ºC.
2- Preparem el farcit en un bol: piquem una mica les nous en un morter perquè ens quedin a bocins petits, hi afegim el plàtan tallat a quadradets i les perles de xocolata. Reservem.
3- Estirem la massa amb un corró, fins que quedi bastant fina.
4- Tallem la massa en cercles d'uns 8-10 cm de diàmetre. Jo he utilitzat un tallador de galetes, però si no en teniu d'aquesta mida, podeu utilitzar un got gran o un recipient que us vagi bé.
5- Posem una cullerada del farcit en cada cercle. Untem les vores amb una mica d'ou batut i tanquem en forma de pizza "calzone", en forma de mitja lluna (l'ou ajudarà a segellar).
6- Posem les mini pizzes sobre paper vegetal a la safata del forn. Les pintem amb ou i les coem durant uns 10 minuts (calor dalt i baix) o fins que estiguin daurades.
8- Presentem el plat: posem les calzone, dues boles de gelat, el sucre glass, la xocolata... i ens ho cruspim sense remordiments!!!



4 comentaris:

  1. Hole! jo tb' hem quedo amb la pasta de full. Té un aspecte estupendo mmmmmmm m'encanta!. Un postre ràpid i exquisit.
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra! A mi és que m'agrada tot amb la pasta de full... I tens raó, aquest és molt ràpid de fer.
      Petons guapa!

      Elimina