Recent Posts

diumenge, 7 d’abril del 2013

Pollastre al forn amb romer, timó i llimona



Tinc la sensació que fa almenys dues setmanes que no escric al blog... ostres, si les fa!! És que per setmana santa, que volia preparar uns bunyols de vent, una mona de pasqua o qualsevol altra recepta típica d'aquestes dates, vaig tenir un "petit" contratemps: una contractura muscular al coll (de la mida d'una pilota de tenis...) que em va fer passar un infern de viatge al tren de camí a Linares i em va dur dues vegades a l'hospital a que em punxessin. Rondava jo per casa dels meus sogres amb una pinta entre una estranya mescla de Robocop i els personatges de "Los otros", com un espectre, entre unes 20 persones més que venien entusiasmades a veure passar les processons des del balcó de casa dels pares del Jesu, que, no us enganyaré, es veuen genial.

En fi, que acabada la penitència, anem a per una nova recepta, fàcil com quasi totes les que us presento, sempre queda bé i es prepara molt ràpid. El forn s'encarrega de la feina més dura. ;-). És de la Laura Vitale, aquesta italiana que viu als Estats Units i és tan graciosa explicant les seves receptes.



Ingredients (per 2 persones):
- 4 cuixes de pollastre, o la quantitat que vosaltres mengeu habitualment
- 4 grans d'all sense pelar
- 2 patates grans, tallades a daus o bé a làmines
- Una llimona
- Romer, timó (farigola) al gust
- Sal, pebre, oli d'oliva

Elaboració:
1- Escalfem el forn a 230ºC.
2- En un bol posem el pollastre, la sal, el pebre, el romer, el timó, una cullerada sopera d'oli d'oliva. Ratllem una mica la pell de llimona, la partim per la meitat i n'espremem una mica el suc per sobre. La tallem a quarts i l'afegim al bol. Ho remenem tot bé i ho deixem macerar mentre s'escalfa el forn (també es pot deixar preparat el dia abans a la nevera, veieu notes al final).
3- En una safata apta per a forn, sigui o no tan divina com la que veieu a les fotos, jejeje, posem un rajolí d'oli, les patates a daus (si la pell es fina no cal pelar-les) o a làmines. Afegim els alls amb la pell. Salpebrem i incorporem una miqueta més de romer i timó. Repartim el pollastre i la llimona per sobre.
4- Coem al forn durant una hora aproximadament. Jo normalment ho poso a la segona alçada del forn començant per baix, amb calor dalt i baix, però ja sabeu allò dels forns, no n'hi ha ni un que funcioni igual...



Notes:
- Podem preparar el pollastre el dia abans i guardar-lo a la nevera fins que l'anem a coure. Una altra opció també és congelar-lo amb el macerat i quan el necessitem, el traiem el dia abans, el guardem a la nevera perquè es vagi descongelant i quan l'anem a coure només caldrà preparar les patates i posar-hi el pollastre a sobre.
- Podeu posar-hi també ceba a làmines sobre les patates, opcional.



10 comentaris:

  1. Seguro seguro que la pruebo! Me encanta el pollo al horno y ademas, como tengo romero y tomillo fresco en la ventana de la cocina, mejor que mejor! Ya te diré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecto Margot! Además, con romero y tomillo fresco todavía queda más rico.
      Besitos!

      Elimina
  2. La recepta pinta molt bona, però la safata és divina!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja, tens raó Silvia, la safata és irresistible!
      Petons!

      Elimina
  3. quin pollastre més dauradet i bo!!!!!!

    ResponElimina
  4. Quin pollastre més bo Pili! però ho sento... jo m'he enamorat de la teva safata vermella ja ja ja ja.
    Espero que estiguis recuperada, se que és pq' jo acostumo a tenir contractures cada dos per tres (tensionals...) i són una gran put...
    ENS VEIEM EL DIA 17!!!!! guuuuaaaaai!!!
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajajaja, sabia que t'agradaria Sandra!
      Ja estic millor, tot i que encara em fa una mica de mal... jo normalment no en tinc de contractures i ho vaig passar fatal!
      Sí!!! Ens veiem el dia 17!!
      Petons guapa!!

      Elimina
  5. Que maravilla de pollo, me parece una auténtica delicia.
    Me gusta tu cocina, me quedo por aquí.
    Besazos.

    ResponElimina
  6. Té molt bona pinta i sembla molt gustós!!

    ResponElimina