Recent Posts

diumenge, 11 d’agost del 2013

"Bicis" de pasta amb espinacs, panses i pinyons


Ja sóc triatleta: faig natació, vaig a córrer... i aquí tenim la bici, jajaja! Només em faltaria això, anar en bici... Que també faig ioga, i amb aquestes tres disciplines de moment ja en tinc prou... ;-)

I per fer esport, aquest plat és ideal. A més d'estar deliciós, és d'allò més complet (de fet, és de l'estil de l'arròs amb espinacs i ous que vaig publicar fa poc més d'un any): hidrats de carboni de la pasta; proteïnes, olis essencials i minerals dels pinyons; fibra, antioxidants i potassi de les panses; vitamines del grup B i minerals del formatge; i fibres, vitamines, minerals i no sé quantes propietats més dels espinacs.

Ara bé, també us he d'avisar que si esteu a dieta, deixeu a banda els pinyons, les panses, les bicicletes, el formatge i us mengeu només els espinacs... És broma: si esteu a dieta, prescindiu del formatge o en poseu molt poc, no hi poseu pinyons i no us mengeu un plat fins dalt. Vinga, a la cuina a preparar la recepta!


Ingredients (per a quatre persones):
- 400 gr. (jo sempre en poso de més...) de "bicicletes", o la pasta que més us agradi
- 300 o 400 gr. d'espinacs frescos
- 2 grans d'all
- 2 o 3 c/s* de pinyons
- 2 o 3 c/s de panses
- Un gotet de moscatell (jo hi he posat mistela)
- 50 ml de llet
- 6 c/s de formatge parmesà (jo hi he posat parmesà i emmental, i a l'ample...)
- Sal, pebre, oli d'oliva

* c/s - cullerada sopera


Elaboració:
1- Posem a macerar les panses amb el moscatell en un bol.
2- Bullim els macarrons amb aigua abundant i sal, segons indiqui el fabricant. Escorrem i reservem.
3- En una paella, torrem els pinyons amb unes gotes d'oli (compte que es cremen ràpid). Reservem.
4- A la mateixa paella, saltegem els alls, que haurem tallat a làmines. Afegim després els espinacs i un pessic de sal. Coem durant uns 3 o 4 minuts, remenant de tant en tant.
5- Afegim les panses, el moscatell (o mistela), i deixem coure un parell de minuts.
6- Afegim la llet i una mica de pebre.
7- Passats un parell de minuts, apaguem el foc i incorporem els pinyons que teníem reservats i un parell de cullerades de formatge parmesà. Rectifiquem de sal si convé i ho remenem tot bé.
8- Barregem amb la pasta. Ho posem en una safata apta per al forn, afegim formatge al gust i gratinem uns minuts al forn.

Notes:
- Les bicicletes són de la marca Gallo, i les vaig trobar al Lidl, tot i que suposo que les venen a qualsevol supermercat.
- La recepta la vaig treure de la Dolorss, que fa temps que segueixo. Ella va utilitzar macarrons rústics en lloc de bicis.


8 comentaris:

  1. Aquesta recepta ha d'estar molt bona, i amb les bicicletes que no les havia vist mai t'ha quedat un plat molt original, haure de passar-me pel Lidl...i sorprendre els de casa...!

    ResponElimina
  2. Aquestes bicis són ideals pels ciclistes de la meva família!!! Els hi haurem de preparar!!!

    ResponElimina
  3. Jo també compro bicicletes, a la meva neboda li encanten!! i com a tu, la pasta m'agrada molt, amb qualsevol cosa! amb espinacs, panses i pinyons no pot fallar!

    ResponElimina
  4. No m'havia fixat mai en les bicicletes de pasta. A més d'un plat complet, és súper divertit si tens petits a casa. El provarem, petons.

    ResponElimina
  5. M'encanta!!!! Ideal per a què la quitxalla mengi verdura, i és un plat que aporta molts nutrients

    ResponElimina
  6. Quina recepta més bona! Al Mercadona tb' les venen, de colors. No les he comprat mai pq' a l'Elsa no li agraden de colors, però si n'hi ha de blanques les compraré pq' segur li farà gràcia a la peque :)
    Petons guapa!
    Sandra.

    ResponElimina
  7. Que simpatic queda aquest plat amb les bicis
    Gràcies per fer la recepta :-)

    Petons

    ResponElimina
  8. Que deportista!!! I la pasta m'encanta com queda amb espinacs, queda bonissima. Aquestes bicis de pasta són ben divertides, m'ha encantat la recepta! petons

    ResponElimina