Recent Posts

diumenge, 20 d’octubre del 2013

Bescuit de xocolata


Ara m'estava mirant les darreres receptes del bloc, i trobo que ja feia massa dies que no publicava res amb xocolata-xocolata... Doncs estimats llaminers, ja us podeu oblidar de la dieta i posar-vos mans a l'obra, que "pa una vez, quién lo va a saber" (la meva sogra dixit...).

La recepta me la va passar l'Ignacio. És un autèntic cocinillas i estem considerant seriosament muntar-nos un local de llepolies. Tenim, però, un petit tema en desacord, que és decidir qui serà el director i qui el "currante", jajaja! Així que de moment seguirem practicant cadascú a casa seva per quan ho tinguem clar del tot. 


Si voleu veure altres receptes del bloc amb xocolata/cacau/Nutella...:


 

Aquest cóc és, segons em va dir l'Ignacio, el bescuit ràpid de la Thermomix, però fet amb mantega enlloc d'oli i amb Colacao enlloc de poma. A més, jo l'he tunejat una mica també,  he substituït el Colacao per cacau pur Valor i he adaptat l'elaboració a la meva manera, ja que no tinc Thermomix.

Ingredients:

- 200 gr. de sucre
- 3 ous
- 100 gr. de mantega (o oli d'oliva suau)
- 1 iogurt de llimona
- 170 gr. de farina
- Un sobre d'impulsor químic (Royal)
- Un pessic de sal
- 4 cullerades de Colacao (jo he utilitzat 2 cullerades de cacau pur Valor)

Per la glassa de maduixes (que jo en aquest cas no vaig fer, però la vaig tastar i us asseguro que hi queda boníssima!):

- 200 g de sucre (jo en posaria 150g, depenent de com sigui de dolça la melmelada que utilitzeu)
- 3 cullerades soperes de melmelada de maduixes
- 2 cullerades soperes de suc de llimona


Elaboració:

1- Escalfem el forn a 170C.
 
2- Batem els ous amb el sucre durant 2 o 3 minuts (a 35ºC al bany maria, cosa que no vaig fer perquè em fa molta peresa, no us enganyaré...).

3- Afegim la mantega (que podem desfer abans al microones) o l'oli, i el iogurt. Tornem a batre fins obtenir una massa homogènia.

4- En un bol tamisem la farina amb la sal, el cacau (o Colacao) i el Royal i ho afegim a la mescla anterior d'una sola vegada. Batem, ara lentament, fins que quedi tot ben incorporat. Hem d'anar amb compte de no batre en excés, només el necessari perquè quedi homogeni.

5- Untem un motlle apte per al forn amb mantega i hi escampem després una mica de farina (o, si sou addictes a la rebosteria com jo, utilitzeu un esprai antiadherent, que és molt ràpid i pràctic...). Posem la mescla al motlle.

6- Fornejem durant uns 30 minuts. En el meu cas, calor per baix, però ja ens coneixem ell i jo...

7- Preparem la glassa: posem els ingredients en un cassó i coem al foc sense deixar de remenar a uns 100ºC durant uns 6 minuts. Esperem que refredi una mica i repartim sobre el cóc.

10 comentaris:

  1. Fantástico, tiene un aspecto sensacional. Animaros a montar un local lindo que yo me ocuparía de dirigir y promocionar el negocio ja ja ja
    Besos.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. jo en vaig fer un semblant fa temps, de colacao tambe, i va ser un exit! petons

    ResponElimina
  3. Uauuu espectacular!! m'agrada aquest bescuit súper xocolatós, i estic segura que amb la glassa també ha d'estar ben bo. Quins esmorzars i berenars gaudiràs!!

    ResponElimina
  4. Pili, aquest pastís és una temptació de les grosses! Amb les fotografies ja començo a ensalivar. I quin tall que té! Petons.

    ResponElimina
  5. Pili, t'ha quedat super be i ha d'estar boníssim

    ResponElimina
  6. Realment, amb aquest pastís haurem de deixar el règim per un altre dia... que booooo!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. M'encanta la forma que t'ha quedat del motlle, queda preciós!!! I quina delícia!! Dificilment es pot aguantar un de provar-ho. petons

    ResponElimina
  8. T'ha quedat perfecte! pel meu aniversari hem demano un motlle nordic ja ja ja ja ja, queden uns cocs xulissims nena. Aquest coc esta boníssim segur mmmmmmm.
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
  9. Amb aquesta adaptació...t'has superat! Qué bonic!!! Ja me n'imagino l'intens gust a xocolata!

    ResponElimina
  10. m'encanta el motlle! el gust deu ser deliciós, amb xocolata!!!!

    ResponElimina