Recent Posts

diumenge, 29 de setembre del 2013

Truita d'espinacs i fesols


I és que això no pot ser... I on són aquelles receptes que espereu de mi? Aquell angel food cake, aquells cinnamon rolls, aquell pastís "Huesitos" i el pastís de galetes, Nutella i ametlles? I el pastís de canyella? Ara me'n menjaria un tros... Tantes i tantes receptes dolces que hi ha al bloc... Ja sé que espereu de mi receptes bomba, però a partir d'ara només publicaré coses light, amb poques calories, res de dolç. Perquè ara, entre que també nado a més de córrer, ja només em falta la bici per ser triatleta, juas juas juas! I "mi cuerpo es un templo", així que només menjar saníssim, que per això he fet també un curs de nutrició per a esportistes.

I potser us ho haureu cregut.

Que ara també nado és cert.

Que he fet un curs de nutrició per a esportistes també.

Però que no faré més dolços... no m'ho crec ni jo! jajajaja! Si des que he descobert el món de la rebosteria que cada dilluns ja estic pensant en quina recepta nova provaré de fer el cap de setmana...

Però de tant en tant he de publicar alguna cosa menys bomba perquè no us penseu que m'alimento a base de pastissos... Tot i que la truita amb suc, també feta amb fesols, és més bona que aquesta (és més elaborada), la truita amb fesols i espinacs és prou "resultona" i molt completa. La podem acompanyar amb amanida, pa amb tomàquet... i si en sobra, a la nevera, i l'endemà ja tenim un àpat resolt.

Des que vaig descobrir aquesta truita, que ja no l'he fet més truita d'espinacs. Els fesols la fan molt suau i eviten aquella sensació aspra que deixen els espinacs. A més, és sana 100%.


Ingredients (per unes 6 persones):

- 500 gr. d'espinacs (poden ser frescos o congelats)
- 1 pot de fesols (400 grams)
- 4 ous
- 2 grans d'all
- Oli d'oliva, sal

Elaboració:
1- Si utilitzem espinacs frescos, els posem en una olla amb dos dits d'aigua i els escaldem durant 5 minuts. Els escorrem. Si els utilitzem congelats, ens saltem aquest pas i deixem que es descongelin abans d'utilitzar.
2- Posem un rajolí d'oli en una paella i hi daurem els alls, tallats ben petits.
3- Afegim els espinacs a la paella i els saltegem durant uns 5 minuts. Afegim sal.
4- Incorporem els fesols, que haurem escorregut i netejat amb aigua.
5- Deixem coure uns 5 minuts més i afegim els ous batuts i amb sal.
6- Coem d'una banda, donem la volta a la truita i coem de l'altra.



7 comentaris:

  1. mes completa, sana i equilibrada no pot ser aquesta truita!!! ja va bé tenir un repertori de truites que la tipica de patata i ceba es molt bona pero cansa! petons

    ResponElimina
  2. Buah! Una combinación espectacular! Me gustan un montón las tortillas con espinacas :D
    Bss

    ResponElimina
  3. A mi m'encanta aquesta truita, la fa molts cops ma mare! Petons

    ResponElimina
  4. Aquesta truita a casa era un plat d'aprofitament, de quan féiem mongetes amb espinacs al migdia I en sobrava per la nit. Mai se m'havia acudit de fer-la I, ben pensat, és una truita deliciosa I no cal esperar a tenir sobres per fer-ne. M'has donat una bona idea. Petons.

    ResponElimina
  5. Fantàstic, Pili.

    T'he de felicitar per penjar aquest tipus de receptes, doncs, personalment, m'encanten. Juntament amb la que vas fer amb suc (que a mi m'encanten de fer, i de la qual he 'creat' alguna variant) son receptes molt de casa nostra però que curiosament molta gent desconeix.

    L'any passat vaig tindre l'honor de ser convidat com a jurat al concurs de truites en suc d'Ulldemolins (si no heu anat mai enguany us pugeu amb mi sí o sí) i la veritat es que m'ho vaig passar de conya. Aprofo l'avinentessa per que animar-vos als que llegiu aquest blog per que s'hi passeu. Xalareu.

    Per enguany estic preparant la típica versió fessols-espinacs bacallà, pero 'tunejada'. El petit 'tuneo' consisteix en fer el bacallà al pil-pil, i ensucar-la amb el pil-pil (i la resta de coses, es clar), que crec que pot ser la òstia. Ja et comentaré a veure com surt.

    Salutacions i gracies un cop més per la recepta

    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel teu comentari Jordi, m'alegra moltíssim que t'agradin també aquestes receptes tan senzilles però que a vegades no hi caiem (la meva sogra no l'havia tastat mai i l'altre dia que estàvem a Linares la vaig fer i li va encantar!).
      No en tenia ni idea d'això del concurs d'Ulldemolins! I et van convidar de jurat, quin luxe!! Vinga, doncs tots cap a Ulldemolins!
      Mare meva, aquesta versió amb el pil-pil pot ser la bomba, ja em diràs com et queda!
      Petons!

      Elimina
  6. Com m'agrada el tall d'aquesta truita....sembla un pastís!!!

    ResponElimina